Salade met grote garnalen voor op brood of toast – een lekkere salade voor op brood is altijd een hit. En ja, je zou zomaar een potje uit de supermarkt kunnen inslaan. Maar heb jij al vaak een salade met grote garnalen voor op brood of toast uit een potje kunnen scoren? Welnee, je maakt die lekker zelf. Dat dat ook nog eens snel en makkelijk kan met dit recept, dat is mooi meegenomen. En geloof het maar, je weet niet wat je proeft!
Voor de beste smaak gebruik je verse ingrediënten in de salade met grote garnalen.
Kies voor verse en smaakvolle cherrytomaten, goede kwaliteit mayonaise – je kunt mayonaise ook zelf maken, zie het recept hieronder. Uiteraard ga je voor dagverse garnalen, vraag die maar gauw aan je vertrouwde visboer. Verse dille voegt een fris aroma en een anijsachtige hint toe aan de salade. Alle smaken zijn perfect in balans in dit recept.
Mayonaise maken (inclusief variatietips)
Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.
Een boterham om van te genieten!
Met dit recept voor een salade met grote garnalen voor op brood of toast maak je van een simpele lunch een culinair feestje. De garnalen hebben een stevige bite die mooi contrasteert bij de romige textuur van de mayonaise. Smaakvolle, stevige cherrytomaten voegen een zoet-zuurtje toe. Voor grote garnalen kiezen betekent kiezen voor luxe op je brood. De combinatie van grote garnalen, cherrytomaten en dille is niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk en snel te maken. Probeer het recept zelf uit en ontdek hoe luxe jouw boterham kan smaken!
Serveertips voor de salade met grote garnalen voor op brood of toast
Serveer de salade op knapperig Turks brood, of op een baguette. Je kiest het beste voor een knapperig broodje, je wil immers niet dat de salade met grote garnalen voor op brood of toast door je brood gaat sijpelen, dat is zonde!
Feestje in aantocht en je zoekt nog een borrelhapje? Maak bruschetta’s met de salade en serveer ze bij het aperitief. Garneer je broodjes met een takje verse dille voor een extra feestelijke uitstraling. Succes gegarandeerd!
Wil je een lichtere variant maken? Vervang de helft van de mayonaise door Griekse yoghurt.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Salade met grote garnalen voor op brood of toast
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 10 grote garnalen, gepeld
- 2 takjes dille
- 10 cherrytomaten
- 1 mespunt piment d'espelette (gedroogde specerij)
- 2 eetlepels verse mayonaise
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij snel en makkelijk een salade met grote garnalen voor op brood of toast:
Zet een stoompannetje op. Als het water kookt stoom je de garnalen in ongeveer tien minuten gaar.
Hak de dille fijn. Snijd de cherrytomaten eerst overlangs in tweeën. Snijd de helften daarna langs de korte zijde in tweeën; je haalt zo acht partjes tomaat uit een cherrytomaatje.
Laat de garnalen even afkoelen, tot ze koel genoeg zijn om te verwerken in de koude mayonaise.
Meng de dille, cherrytomaten en de garnalen onder de mayonaise. Breng de salade met grote garnalen op smaak met zout, peper en een mespunt piment d’espelette.
Tafel lekker !!