Salade met halloumi, aubergine, kikkererwten en tomaten – Geniet van een smaakvolle balans tussen hartig en zoet met dit verrukkelijke recept: salade met halloumi, aubergine, kikkererwten en tomaten in honing. Deze lichte en kleurrijke salade met halloumi is een perfecte combinatie van smaken en texturen, ideaal voor een heerlijke lunch of (een bijgerecht) bij het diner.
Vegetarisch
Daarbovenop zijn kikkererwten ook een perfecte oplossing als je vegetarisch eet. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten. Ter vervanging van vlees kun je met deze salade toch nog genoeg eiwitten binnenkrijgen.
Een combinatie van warme, knapperige elementen en verse groenten, dat is deze rucola salade met halloumi, aubergine en tomaten. Een verleidelijke traktatie die de zintuigen prikkelt. Geniet van elke hap.
Halloumi
Halloumi is een kaas gemaakt van koe-, schapen- en geitenmelk. Het heeft een rubberige structuur en is dus ook een perfecte vleesvervanger. Je kunt halloumi makkelijk grillen en het is ideaal om te gebruiken in verschillende salades.
Gedroogde erwten; met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Salade met halloumi, aubergine, kikkererwten en tomaten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 aubergine
- 180 gram kikkererwten
- 100 gram rucola
- 300 gram tomaten
- 225 gram halloumi
- 2 eetlepels agave
- 1 eetlepel oregano
- een halve citroen
- wat sesamzaadjes
- wat salie
- olijfolie
- optioneel: chilipeper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met halloumi, aubergine, kikkererwten en tomaten:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze onder stromend water en laat even uitlekken. Doe de kikkererwten samen met de tomaten in een ovenschaal. Voeg de agave en olijfolie toe. Kruid met paprikapoeder en zout. Bak de kikkererwten en tomaten in 20 tot 25 minuten in de oven.
Maak een marinade van citroen, olijfolie en oregano.
Snijd de aubergine in plakjes en besmeer met de marinade. Snijd ook de halloumi in plakjes. Grill de aubergine en halloumi aan beide kanten ongeveer 3 minuten.
Serveer het bord met de rucola, kikkererwten, tomaten, halloumi en aubergine. Werk af met wat sesamzaadjes, salie en olijfolie. Serveer de salade met halloumi direct.
Tafel lekker !!