• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Een makkelijke maaltijd vol smaak, met krokante kip, frisse groenten en een royale portie oude kaas.

Frederike door Frederike
in Salade
0
0
Salade met oude kaas en kipkluifjes

Een salade met oude kaas en kipkluifjes uit de airfryer is het soort gerecht dat je vaker wilt maken. Niet alleen omdat het makkelijk is, maar vooral omdat je werkt met verse, herkenbare ingrediënten die gewoon goed smaken. Denk aan kip van de slager, botersla en tomaten van de groenteboer, en natuurlijk Hollandse oude kaas. Dat is even wat anders dan een kant-en-klare maaltijdsalade uit de koeling, waar de kip vaak waterig is en de kaas uit een industrieel zakje komt.

Je maakt de kipkluifjes heel simpel zelf. In plaats van allerlei ingewikkelde marinades gebruik je alleen honing en zout. Daarmee geef je de kip een licht zoet en hartig laagje. De airfryer doet de rest. Wat het verschil maakt? De geraspte oude kaas die je mee laat bakken. Die smelt eerst, dan karamelliseert hij licht en geeft de kip zo’n lekkere hartige korst. Dit soort kleine handigheidjes maakt je eten niet moeilijker, wél lekkerder.

Salade met oude kaas: meer dan een bijgerecht

De salade met oude kaas en kipkluifjes is een volwaardige maaltijd. Je hoeft er niet veel voor te kunnen in de keuken. Was je sla, snijd wat tomaat, komkommer en ui, en meng alles met een simpele dressing van honing, appelazijn en een scheutje slaolie. Geen ingewikkelde vinaigrettes, geen ingrediënten die je toch nooit opmaakt. Gewoon wat je al in huis hebt, of makkelijk meeneemt bij je wekelijkse boodschappen.

De geschaafde oude kaas bovenop is niet zomaar een extraatje. Die versterkt de smaak van de kaas op de kipkluifjes, en zorgt voor een lekkere bite in de salade zelf. Kies voor een pittige, gerijpte variant zoals echte boeren oude kaas of een extra belegen kaas van de markt. Daarmee proef je dat diepe, hartige randje waar oude kaas zo geliefd om is.

Verse ingrediënten maken echt het verschil

Deze salade met oude kaas en kipkluifjes is ook een mooi voorbeeld van hoe je met verse ingrediënten méér uit je eten haalt. Kies voor botersla in plaats van voorgesneden zakjes – dat scheelt niet alleen plastic, maar ook smaak. Een hele komkommer en tomaat snijden is geen moeite, en ze blijven veel langer vers dan hun voorgesneden variant. De kip haal je gewoon bij je slager.

Wil je iets voordeliger uit zijn? Koop dan hele kippenvleugels en snijd daar zelf de kipkluifjes uit. Een kippenvleugel bestaat uit drie delen: het dikke stuk dat op een mini-drumstick lijkt (de drumette), het middenstuk met twee botjes (de flat) en het uiteinde (de tip). Voor dit recept gebruik je de drumettes – dat zijn de echte kipkluifjes. Snijd de vleugel bij de gewrichten in drie stukken. De drumettes gaan in de airfryer, de andere delen kun je invriezen en later gebruiken voor bijvoorbeeld bouillon of kippensoep.

Zo kook je vers, zonder onnodige verspilling, en haal je het maximale uit simpele ingrediënten van de slager en groenteboer.

Je kunt dit gerecht makkelijk uitbreiden met wat ovenfriet of een stuk brood, maar ook zonder is het een volwaardige lunch of licht diner. Als je wat overhoudt, kun je de kipkluifjes gekoeld bewaren en de volgende dag koud eten bij een nieuwe salade. Opnieuw opwarmen in de airfryer kan natuurlijk ook.

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipkluifjes
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 80 gram geschaafde oude kaas
  • 1 kleine krop botersla
  • 150 gram komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel slaolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.

Meng 2 eetlepels vloeibare honing met 1/2 theelepel zout. Strijk de kipkluifjes hiermee in.

Leg de kipkluifjes in de airfryer en besprenkel met de helft van de geraspte kaas. Bak de kipkluifjes 7 minuten. Draai ze daarna om, besprenkel met de rest van de geraspte oude kaas en bak opnieuw 7 minuten.

Was de kropsla en scheur in stukken.

Snijd de tomaat in partjes en snijd de komkommer in dunne plakken.

Snijd de rode ui in ringetjes.

Maak een dressing van een eetlepel honing, een theelepel slaolie en een eetlepel appelazijn. Sprenkel over de salade.

Haal de gebakken kipkluiven uit de airfryer en leg ze in de sla. Reken 3 kipkluifjes per persoon.

Verdeel de geschaafde oude kaas erover en breng op smaak met zout en peper.

Tafel lekker !!

DeelPin7VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Salade van courgette
Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Mediterrane maaltijdsalade met kip
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip: snel en makkelijk

Bindsla met tomatensalsa
Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika
Salade

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!