Salade met peer en geitenkaas – Een extra portie groenten op een dag is altijd mooi meegenomen. Je bereikt dat heel makkelijk met het serveren van een salade naast je warme maaltijd. Of je eet die salade bij de lunch, dat kan natuurlijk ook. Wil je naast die portie extra groenten ook nog een extra portie fruit toevoegen? Maak dan de salade met peer en geitenkaas. Daarmee sla je die twee vliegen in een klap. In dat recept gaan zowel groente als fruit. Je kunt de salade in een grotere portie als maaltijdsalade eten.
Hollandse peren
Je maakt de salade met peer en geitenkaas natuurlijk met Hollandse peren. Die fruitsoort is vooral in de herfst verkrijgbaar en dat brengt dus met zich mee dat de salade in dat jaargetijde op zijn lekkerst is. Naast die sappige peren voeg je ook nog walnoten toe aan het recept. Dat is ook al zo’n ingrediënt waarmee je een herfstig tintje aan een salade geeft.
Hollandse geitenkaas
Het hartige accent in de salade komt van de kaas. Als je dan een salade met Hollands fruit maakt, dan kies je daar natuurlijk wel een kaas bij die ook in Nederland is gemaakt. Voor de salade met peer en geitenkaas is dan ook gekozen voor zachte, Hollandse geitenkaas. Dat past heel goed bij de peren en de walnoten. En zo maak je een salade met lokale ingrediënten.
Salade met peer en geitenkaas én een lekkere dressing
Als je zelf zo’n mooie salade maakt, dan ga je daar toch zeker geen dressing uit een flesje bij serveren. Een zelfgemaakte dressing is zoveel lekkerder dan een kant-en-klare mayonaise-achtige saus. Bij de salade met peer en geitenkaas kun je een dressing serveren op basis van olie en azijn. Het recept vind je in de kookinstructies. Voor het zoetje gaat er wat honing in dat recept, omdat dat zo lekker met de geitenkaas combineert.
Salades met peer
Het is niet het eerste waar je aan denkt bij peer, maar wist je dat je met gemak de heerlijkste salades met peer op tafel zet?
Salade met peer en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Een krop sla naar keuze, botersla, Romaine etc
- 1 rijpe handpeer
- 125 gram zachte Hollandse geitenkaas
- 50 gram walnoten
- 2 eetlepels azijn
- 6 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 0,5 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel honing + wat extra
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade met peer en geitenkaas:
Was de sla en scheur hem in stukken. Droog de sla in een slacentrifuge of laat hem goed uitlekken in een vergiet. Doe de sla in een slakom of schaal.
Maak de dressing: meng 1 eetlepel honing met de olie en de azijn. Voeg de mosterd en wat zout en peper toe. Klop of schud dit tot een dressing.
Schil de peer indien gewenst en snijd hem in grove stukken. Verdeel de peer over de sla.
Snijd of trek de geitenkaas in stukjes en verdeel ook die over de sla.
Verkruimel de walnoten en strooi ze over de salade.
Besprenkel de salade met wat honing naar smaak.
Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade met peer en geitenkaas. De rest kun je er apart bij geven.
Tafel lekker !!