Salade met peer en roquefort – Heb je zin in een eenvoudige salade, maar dan wel eentje waar een combinatie van bijzondere smaken in zit? Lees dan snel verder, wat dat recept vind je hier. Een salade met peer en roquefort, op basis van rucola, klinkt misschien heel simpel. Maar vergis je niet, als je die smaken kent weet je dat dit een salade is met een verrassende diepgang. Het recept bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar die ingrediënten vullen elkaar wel op een perfecte manier aan. In een wat grotere portie serveer je de salade als lunch of diner. Maar de salade met peer en roquefort doet het ook prima als bijgerecht.
Een salade met een pittige basis van rucola
Zoals je al las is de basis van dit recept rucola. En dat is niet zomaar een slasoort. Rucola, ook wel bekend als ‘raketsla’ is een bladgroente met een wat scherpe, bijna peperachtige smaak. Het is dus niet echt een neutrale basis, maar de stevige, kruidige smaak past wonderwel heel goed bij de andere ingrediënten van de salade met peer en roquefort. Het zoete van de peer vormt een goed contrast met de rucola, maar ook met de roquefort. Dit is dus een salade voor mensen die van stevige smaken houden.
Een salade met Hollandse peer en Franse roquefort
Naast de rucola bestaat de salade uit peer en roquefort. Natuurlijk gebruik je voor dit recept sappige, verse, Hollandse peren. De meest verkochte, in Nederland geteelde peren zijn de Conference en de Doyenné du Comice. Die namen klinken beiden niet zo Nederlands, maar het zijn perenrassen die al heel lang in Nederland worden geteeld. En dat maakt ze prima geschikt voor jouw salade. Waarom zou je fruit gebruiken dat van heel ver komt als er prima peren om de hoek groeien?
Wat ook niet erg Nederlands klinkt is ‘roquefort’. Niet zo raar, want dit pittige blauwader kaasje komt natuurlijk uit Frankrijk. Door de blauwschimmel is dit een kaas met een stevige smaak, en je moet er wel van houden. Die pittige smaak past heel goed in het recept. Vooral bij de rucola, maar ook bij het zoete en sappige van de peren. Dat maakt een salade met peer en roquefort bijzonder.
Salades met peer
Het is niet het eerste waar je aan denkt bij peer, maar wist je dat je met gemak de heerlijkste salades met peer op tafel zet?
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas
Roquefort de blauwaderkaas met behoorlijk wat pit gemaakt volgens eeuwenoude traditie. Een kanjer voor op je kaasplank en in de keuken.
Salade met peer en roquefort
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 80 gram rucola
- 1 grote handpeer naar keuze
- 1 klein uitje
- 150 gram roquefort
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade met peer en roquefort:
Verdeel de rucola over 2 diepe borden.
Snijd de ui in flinterdunne kwart ringen.
Snijd de peer in kleine blokjes.
Meng de peer en de ui met de rucola.
Verkruimel de roquefort over de salade.
Serveer de salade met peer en roquefort met een eenvoudige dressing op basis van olijfolie, (balsamico)azijn en wat zout en peper.
Tafel lekker !!