Salade met pittige grote garnalen – Je hebt salades en salades. Het verschil zit hem in het doel dat de salade dient en de ingrediënten die je er in verwerkt. Een eenvoudige groene salade, een komkommersalade of een rauwkostsalade zul je over het algemeen serveren als een bijgerecht. En dan heb je de salades die je als een maaltijd op zich serveert. Een salade met pittige grote garnalen is een voorbeeld van een salade die je serveert als een maaltijd. Zo’n maaltijdsalade eet je als lunch, maar in een grotere portie is hij zeker ook geschikt als diner.
Maak hem zo pittig als jij wilt
Je las het al in de titel; je vindt hier het recept voor een salade met pittige grote garnalen. In het recept voor de marinade van de garnalen zijn een chilipeper en srirachasaus gebruikt. Dat betekent veel peper! Nu zijn de meningen over wat pittig is over het algemeen flink verdeeld. Wat de een pittig vindt en waarvan de tranen hem of haar in de ogen schieten, daar lacht een ander om en die neemt er wat extra peper bij. Gelukkig is koken een creatief proces, en kun jij de salade met pittige grote garnalen precies zo pittig maken als jij dat lekker vindt. Je past heel simpel de hoeveelheid peper in het recept aan. Dat kun je doen door de zaadjes uit de chilipeper te verwijderen, of je neemt een halve chilipeper. Je kunt ook de srirachasaus weglaten. Voor de liefhebbers van extra pittig is het simpel, voeg wat extra sriracha of chilipeper toe.
Salade met pittige grote garnalen, maar welke soort kies je?
Voor de salade op de foto zijn vanamei of witpootgarnalen gebruikt. Je kunt uiteraard ook voor een andere soort kiezen. Het is wel het handigst om gepelde garnalen te kopen. Zelf pellen kan natuurlijk altijd als je dat liever doet. Let er wel op dat je rauwe garnalen koopt. Je gaat ze tenslotte nog bakken. Twee keer garen kan ervoor zorgen dat de garnalen te droog worden en dat is niet lekker.
De bereidingstijd van de salade met pittige grote garnalen is exclusief de tijd dat je de garnalen laat marineren.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Salade met pittige grote garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 225 gram grote, rauwe, gepelde garnalen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vers geperst citroensap
- 1 rode chilipeper
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel srirachasaus
- zout
- 85 gram rucola
- 4 zongedroogde tomaten op olie
- 1/2 gele puntpaprika
- 2 bosuitjes
- olijfolie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade met pittige grote garnalen:
Hak de knoflook.
Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.
Hak de rode chilipeper fijn.
Snijd de bosui in ringetjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Doe 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap met wat zout in een grote kom. Meng met de srirachasaus, de chilipeper en de knoflook tot een marinade.
Schep de garnalen door de marinade en laat een uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen, met de marinade, tot ze oranje gekleurd zijn.
Verdeel de rucola over twee borden. Meng de paprika, de zongedroogde tomaat en de bosui erdoor.
Verdeel de gebakken garnalen over de borden. Schep wat van de meegebakken marinade over de garnalen.
Serveer de salade met pittige grote garnalen direct.
Tafel lekker !!