• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Salade met rode biet en geitenkaas

Met geroosterde bietjes, voor extra veel smaak

0
Salade met rode biet en geitenkaas

Salade met rode biet en geitenkaas – Ben je de winter ook een beetje beu en snak je naar wat meer lente op je bord? Dan is de bietensalade ideaal om de overgang van de winter naar de lente te vieren: een frisse salade met geitenkaas in combinatie met rode biet.

Om al wat afscheid te nemen van de winter en al in de stemming te komen voor de lente, is een salade in combinatie met rode biet ideaal om te maken. Bieten zijn typisch wintergroenten die nog steeds verkrijgbaar zijn aan het begin van de lente. Door de verse biet heb je de smaak van de winter, maar door de salade krijg je toch ook al wat lente in huis. Als je de salade uitkiest voor dit recept, ga dan voor veldsla. Dit heeft een lekkere nootachtige smaak en past perfect bij de aardse smaken van de rode biet. Doe er tenslotte ook nog wat geitenkaas bij als heerlijke smaakmaker.

Salade met rode biet en geitenkaas voor je sportprestaties?

Rode biet is heerlijk van smaak. Je kunt ze een beetje vergelijken met aardappelen, maar dan met een felrode kleur en aardse smaak. Het is een geweldige groente om wat meer kleur toe te voegen aan jouw salade.

Bovendien zeggen ze van bieten dat het de sportprestaties zou verbeteren. In rode biet zitten nitraten, wat goed is voor hart- en bloedvaten en dit zou jouw sportprestaties een boost geven. Een reden te meer om de bietensalade eens uit te proberen.

Er zijn verschillende bereidingswijzen voor rode biet: je kunt ze koken, roosteren, stomen … noem maar op! Je bereikt het lekkerste resultaat als je de rode biet roostert. Dit geeft de rode biet meer smaak dan als je ze kookt.

Kortom: als je op zoek bent naar een gezonde groente die ook nog eens uniek is van smaak, ga dan eens voor rode biet. Probeer ze uit en je zult er geen spijt van krijgen.

Rode bieten

Rode bieten; kleur op je bord!

Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!

Salade met rode biet en geitenkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram ongekookte bieten, in dunne plakjes gesneden
  • 125 gram verse geitenkaas, verkruimeld
  • 400 gram veldsla
  • 2 appels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • een halve citroen
  • optioneel: 1 eetlepel granaatappel melasse
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de salade met rode biet en geitenkaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ongekookte bieten in plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede ovenschaal en rooster de biet voor 25 minuten.

Maak ondertussen de dressing. Neem hiervoor een kommetje en meng daarin de olijfolie, honing en citroen (en optioneel nog wat granaatappel melasse).

Snijd de appels in kleine stukjes.

Haal de rode biet uit de oven.

Verkruimel de verse geitenkaas en strooi die met de bietenplakjes over de salade Voeg hier ook de stukjes appel aan toe. Werk af met de dressing.

Serveer de salade met rode biet en geitenkaas direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.