Salade met rode biet en geitenkaas – Ben je de winter ook een beetje beu en snak je naar wat meer lente op je bord? Dan is de bietensalade ideaal om de overgang van de winter naar de lente te vieren: een frisse salade met geitenkaas in combinatie met rode biet.
Om al wat afscheid te nemen van de winter en al in de stemming te komen voor de lente, is een salade in combinatie met rode biet ideaal om te maken. Bieten zijn typisch wintergroenten die nog steeds verkrijgbaar zijn aan het begin van de lente. Door de verse biet heb je de smaak van de winter, maar door de salade krijg je toch ook al wat lente in huis. Als je de salade uitkiest voor dit recept, ga dan voor veldsla. Dit heeft een lekkere nootachtige smaak en past perfect bij de aardse smaken van de rode biet. Doe er tenslotte ook nog wat geitenkaas bij als heerlijke smaakmaker.
Salade met rode biet en geitenkaas voor je sportprestaties?
Rode biet is heerlijk van smaak. Je kunt ze een beetje vergelijken met aardappelen, maar dan met een felrode kleur en aardse smaak. Het is een geweldige groente om wat meer kleur toe te voegen aan jouw salade.
Bovendien zeggen ze van bieten dat het de sportprestaties zou verbeteren. In rode biet zitten nitraten, wat goed is voor hart- en bloedvaten en dit zou jouw sportprestaties een boost geven. Een reden te meer om de bietensalade eens uit te proberen.
Er zijn verschillende bereidingswijzen voor rode biet: je kunt ze koken, roosteren, stomen … noem maar op! Je bereikt het lekkerste resultaat als je de rode biet roostert. Dit geeft de rode biet meer smaak dan als je ze kookt.
Kortom: als je op zoek bent naar een gezonde groente die ook nog eens uniek is van smaak, ga dan eens voor rode biet. Probeer ze uit en je zult er geen spijt van krijgen.
Rode bieten; kleur op je bord!
Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!
Salade met rode biet en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram ongekookte bieten, in dunne plakjes gesneden
- 125 gram verse geitenkaas, verkruimeld
- 400 gram veldsla
- 2 appels
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- een halve citroen
- optioneel: 1 eetlepel granaatappel melasse
- zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met rode biet en geitenkaas:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ongekookte bieten in plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede ovenschaal en rooster de biet voor 25 minuten.
Maak ondertussen de dressing. Neem hiervoor een kommetje en meng daarin de olijfolie, honing en citroen (en optioneel nog wat granaatappel melasse).
Snijd de appels in kleine stukjes.
Haal de rode biet uit de oven.
Verkruimel de verse geitenkaas en strooi die met de bietenplakjes over de salade Voeg hier ook de stukjes appel aan toe. Werk af met de dressing.
Serveer de salade met rode biet en geitenkaas direct.
Tafel lekker !!