Salade met rosbief – Een maaltijdsalade kan altijd en is dan ook altijd een goed idee. Voor de lunch of voor het diner, met een salade met rosbief en Feta schuift iedereen graag aan. Want een lekker frisse salade, gevuld met wat vleeswaren en echte Griekse kaas, daar kun je de mist niet mee ingaan.
Een verse, zelfgemaakte salade met een basis van baby Romaine
Voor de basis van de salade met rosbief en Feta is gekozen voor baby Romaine. Je gebruikt per persoon zo’n klein kropje. Baby Romaine sla wordt ook wel verkocht onder de naam ‘little gem’. Kun je ze allebei niet vinden, dan kun je voor dit recept ook heel goed een gewone grote krop Romaine sla gebruiken. Romaine sla is een stevige slasoort met een frisse smaak. Die frisse smaak past dan weer goed bij de rosbief en de Feta.
Een salade met rosbief maak je met echte Feta en verse vleeswaren
Als je rosbief gaat kopen om dit recept te maken, let er dan op dat de vleeswaren heel vers zijn. Rosbief kun je maar heel kort bewaren en niet-verse rosbief kan er erg onsmakelijk uitzien. Ga bij voorkeur naar een slager die nog zelf zijn rosbief grilt. Als je de salade met rosbief dan ook nog maakt op de dag dat je de rosbief kocht, dan serveer je een superverse topsalade.
Wat betreft de kaas die je in dit recept gaat gebruiken kies je natuurlijk wel voor echte Feta. Echte Griekse Feta wordt gemaakt in Griekenland. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met wat geitenmelk en zeker nooit van koemelk. Witte kaas, of salade kaas zijn derhalve ook geen Feta. De smaak is totaal anders en die kaas wordt gemaakt van koemelk. Je salade met rosbief krijgt een hoger niveau door het gebruik van echte Griekse feta.
Wil je de salade van tevoren maken, bijvoorbeeld om mee te nemen? Houd de Feta en de rosbief dan apart en meng die pas door de groenten als je de salade gaat eten.
Ontdek alles over Feta; tips, feiten en heerlijke recepten
Wat weet jij van de bekendste Griekse kaas? Alles wat je moet weten over Feta lees je in dit artikel. Natuurlijk met de lekkerste recepten!
Salade met rosbief en Feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kropjes baby Romaine of little gem
- 2 bosuitjes
- 1/2 zoete puntpaprika
- 150 gram Griekse Feta
- 10 plakken rosbief
- een dressing naar keuze, of balsamico crème
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met rosbief en Feta:
Snijd de Romaine sla in reepjes en spoel de sla onder de kraan. Droog de sla in een slacentrifuge of sla hem droog in een schone theedoek.
Snijd de bosui in ringetjes.
Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes.
Snijd de Feta in kleine blokjes.
Verdeel de sla over twee borden en meng de bosui, de paprika en de Feta erdoor.
Rol de rosbief tot roosjes en verdeel er 5 over elk bord.
Serveer de salade met een eenvoudige dressing op basis van olie en azijn, met een beetje mosterd, suiker, zout en peper. Wat ook lekker is, is om in plaats van de dressing de salade aan te maken met balsamico crème.
Serveer de salade met rosbief en Feta direct.
Tafel lekker !!