• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Salade met rosbief en Feta

Een lekker frisse maaltijdsalade met een hartig tintje

0
Salade met rosbief

Salade met rosbief – Een maaltijdsalade kan altijd en is dan ook altijd een goed idee. Voor de lunch of voor het diner, met een salade met rosbief en Feta schuift iedereen graag aan. Want een lekker frisse salade, gevuld met wat vleeswaren en echte Griekse kaas, daar kun je de mist niet mee ingaan.

Een verse, zelfgemaakte salade met een basis van baby Romaine

Voor de basis van de salade met rosbief en Feta is gekozen voor baby Romaine. Je gebruikt per persoon zo’n klein kropje. Baby Romaine sla wordt ook wel verkocht onder de naam ‘little gem’. Kun je ze allebei niet vinden, dan kun je voor dit recept ook heel goed een gewone grote krop Romaine sla gebruiken. Romaine sla is een stevige slasoort met een frisse smaak. Die frisse smaak past dan weer goed bij de rosbief en de Feta.

Een salade met rosbief maak je met echte Feta en verse vleeswaren

Als je rosbief gaat kopen om dit recept te maken, let er dan op dat de vleeswaren heel vers zijn. Rosbief kun je maar heel kort bewaren en niet-verse rosbief kan er erg onsmakelijk uitzien. Ga bij voorkeur naar een slager die nog zelf zijn rosbief grilt. Als je de salade met rosbief dan ook nog maakt op de dag dat je de rosbief kocht, dan serveer je een superverse topsalade.

Wat betreft de kaas die je in dit recept gaat gebruiken kies je natuurlijk wel voor echte Feta. Echte Griekse Feta wordt gemaakt in Griekenland. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met wat geitenmelk en zeker nooit van koemelk. Witte kaas, of salade kaas zijn derhalve ook geen Feta. De smaak is totaal anders en die kaas wordt gemaakt van koemelk. Je salade met rosbief krijgt een hoger niveau door het gebruik van echte Griekse feta.

Wil je de salade van tevoren maken, bijvoorbeeld om mee te nemen? Houd de Feta en de rosbief dan apart en meng die pas door de groenten als je de salade gaat eten.

Feta

Ontdek alles over Feta; tips, feiten en heerlijke recepten

Wat weet jij van de bekendste Griekse kaas? Alles wat je moet weten over Feta lees je in dit artikel. Natuurlijk met de lekkerste recepten!

Salade met rosbief en Feta

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kropjes baby Romaine of little gem
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 zoete puntpaprika
  • 150 gram Griekse Feta
  • 10 plakken rosbief
  • een dressing naar keuze, of balsamico crème

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de salade met rosbief en Feta:

Snijd de Romaine sla in reepjes en spoel de sla onder de kraan. Droog de sla in een slacentrifuge of sla hem droog in een schone theedoek.

Snijd de bosui in ringetjes.

Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes.

Snijd de Feta in kleine blokjes.

Verdeel de sla over twee borden en meng de bosui, de paprika en de Feta erdoor.

Rol de rosbief tot roosjes en verdeel er 5 over elk bord.

Serveer de salade met een eenvoudige dressing op basis van olie en azijn, met een beetje mosterd, suiker, zout en peper. Wat ook lekker is, is om in plaats van de dressing de salade aan te maken met balsamico crème.

Serveer de salade met rosbief en Feta direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.