Salade met venkel, appel en blauwe kaas – Wil je eens een originele salade op tafel toveren? Een salade met een bijzonder combinatie aan smaken? Dan zou je eens een salade met venkel, appel en blauwe kaas kunnen maken. Met de frisse smaak van de groente, het zoutige van de blauwe kaas en het zoete van de appel, is dit een salade die ware smaakexplosie teweeg brengt. Het recept voor de salade met venkel is snel en makkelijk te maken. Binnen 15 minuten staat hij op tafel!
Er mag best meer venkel op tafel komen
Venkel is een groente die gelukkig weer iets meer in de schijnwerpers staat. Het was lang een wat vergeten groente, maar venkel is weer helemaal terug. De licht naar anijs smakende groente is vooral geliefd in Frankrijk en Italië. En niet alleen voor een salade met venkel. In Italië wordt per hoofd van de bevolking 6-7 kg venkel per jaar gegeten, terwijl dit in Nederland slechts 200-300 gram is. Als jij nooit venkel eet, koop dan eens een paar van die knollen, want het is een heerlijke en best veelzijdige groente. Weet je niet goed wat je met venkel moet doen? Begin dan eens met die salade met venkel. En venkel is zeker perfecte match met vis.
Salade met venkel
Meestal wordt de venkel gestoofd, maar ook rauw doet venkel het goed. Als je de groente dun schaaft of met een scherp mes fijn snijdt, heb je al een geweldig lekkere basis voor een salade met venkel. In dit artikel vind je dan ook een heerlijk recept voor een venkelsalade met appel. Met het recept voor een goede makkelijke dressing erbij. Lekker fris en eens wat anders dan de witte kool- of komkommersalade die je vaak bij een buffet of de BBQ geserveerd krijgt. Je zou de salade zelfs als maaltijdsalade voor 2 personen kunnen serveren op een warme zomerdag. De blauwe kaas geeft een heerlijk pittige touch aan de salade met venkel en de noten zorgen voor een extra bite. Puur genieten!
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Salades met appel
Appels zijn erg veelzijdig en lekker fris van smaak, deze salades met appel zijn heel verschillend in smaak en allemaal even lekker.
Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 venkelknol
- 1 appel (Jonagold)
- 150 gram blauwe kaas
- 1 bakje tuinkers
- een handje pecannoten naar smaak
- 2 eetlepels melk
- 1-2 eetlepels mayonaise
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salade met venkel:
Snijd de groene pluisjes van de venkelknol en houd ze apart. Snij de knol door en schaaf of snijd hem in zo dun mogelijke plakjes. Doe ze in een kom.
Snijd de appel julienne reepjes, zo groot als lucifers, maar laat de schil er aan. Dit zorgt voor een mooi kleurcontrast. Doe ze bij de venkel in de kom.
Neem de helft van de kaas, doe ze in een kommetje en prak ze samen met de melk met een vork fijn of neem een hoge beker en gebruik een staafmixer voor een superglad resultaat. Breng verder op smaak met mayonaise, zout en flink peper.
Knip de tuinkers af boven de kom met venkel en appel. Meng nu alles luchtig door elkaar. Schud wat van de saus over de salade, breek de noten erboven en snijd het venkelgroen klein. Breek de rest van de kaas in stukjes en verdeel die over de salade met venkel. Meng alles goed vlak voordat je het serveert.
Geef eventueel wat van de saus apart bij de salade met venkel.
Tafel lekker !!