Salade met verse pruimen en geitenkaas – Er zijn van die culinaire combinaties die je echt eens geproefd moet hebben. Verse pruimen met geitenkaas is daar een van. Het zoete van de pruimen en het hartige van de geitenkaas vormen een geweldig paar. En in welke vorm je dat dan giet, maakt niet eens zoveel uit. In het recept hieronder worden ze gecombineerd in een salade met veldsla en komkommer. Een salade met verse pruimen en geitenkaas is een explosie van smaken. Want naast het zoete en het hartige aspect, geef je er ook nog eens een heerlijke nootachtige smaak aan door de veldsla, en de frisse touch komt van de komkommer. Dit is een salade die je echt eens geproefd moet hebben en waar je zeker ook bonuspunten mee scoort bij je tafelgenoten. Dit is een heerlijke lunchsalade voor twee personen, maar ook als bijgerecht in een kleinere portie doet hij het prima.
Salade met verse pruimen en geitenkaas
Verse pruimen zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Op de foto van de salade met verse pruimen en geitenkaas zie je dat er grote, rode pruimen gebruikt zijn. Je kunt die heel goed vervangen door een andere soort. De groene Reine Claudes zijn een prima alternatief, maar ook andere soorten passen in de salade. Kies de pruimen die jij lekker vindt.
Voor de geitenkaas geldt hetzelfde als voor de pruimen, kies wat jou het beste past. In het recept is chèvre gebruikt, dat is een zachte witschimmel geitenkaas. Je kunt ook kiezen voor de gewone zachte geitenkaas, of zelfs voor blokjes harde geitenkaas.
In plaats van veldsla kun je ook voor een andere soort kiezen. Rucola geeft een wat pittigere smaak, en dat past ook goed in de salade met verse pruimen en geitenkaas.
Wil je een compleet andere variant? Vervang dan de pruimen eens door verse abrikozen of nectarines.
Serveer de salade met een simpele vinaigrette van olie, azijn, een beetje mosterd, een klein beetje suiker en zout en peper.
Pruimentijd; het seizoen voor verse pruimen uit Nederland
Juli / augustus. Pruimentijd. Vier het seizoen met verse pruimen. Ontdek de verschillende soorten en smaken. Hier vind je tips & recepten.
Salade met verse pruimen en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram veldsla
- een halve komkommer
- 2-3 grote verse pruimen of meerdere kleintjes
- 200 gram verse geitenkaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade met verse pruimen en geitenkaas:
Was de veldsla, verwijder eventuele worteltjes en droog de sla in een theedoek of een slacentrifuge. Doe de sla in een slaschaal.
Snijd de komkommer in kwart plakjes. Meng de plakjes door de sla.
Was de pruimen, halveer ze, haal de pit er uit en snijd ze in plakjes.
Snijd de geitenkaas in plakjes.
Schik de pruimen en de kaas over de sla.
Serveer de salade met verse pruimen en geitenkaas met een lichte vinaigrette.
Tafel lekker !!