Salade van botersla – Een salade is een van de meest veelzijdige gerechten die er is. Je kunt een salade maken van veel verschillende ingrediënten en die aanpassen aan je persoonlijke smaak en voorkeur. Een salade van botersla, aardbeien, mozzarella en avocado is een verrukkelijke en kleurrijke mix van smaken en texturen.
Ken je de botersla of kropsla nog wel?
De kroppen sla blijven steeds vaker liggen in de winkels. Zakjes gemengde sla zijn daarvoor in de plaats gekomen. Toch is het fijn om zo’n (ouderwetse) krop sla te kopen. Want de smaak van botersla is subliem. Botersla is een zachte, milde sla die perfect past bij fruitige smaken. De zachte, knapperige blaadjes en de subtiele smaak van de botersla zorgen voor een perfecte balans met de zoete en sappige aardbeien. Aardbeien zijn heel gezond, ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten en voegen kleur en smaak toe aan de salade. De combinatie van botersla en aardbeien is een heerlijk verfrissende combinatie.
Mozzarella voegt een romige en zachte textuur toe aan de salade, en de kaas vormt een perfecte aanvulling op de frisse smaken van de botersla en de zoete aardbeien. Mozzarella is ook een uitstekende bron van calcium en eiwitten, wat het een gezonde toevoeging aan de salade maakt.
De avocado is rijk aan gezonde vetten en vitamine E. Het voegt een romige en boterachtige textuur toe aan de salade, die een perfecte aanvulling vormt op de knapperige botersla, de zoete aardbeien en de zachte mozzarella. Bovendien is de combinatie van avocado en aardbeien een perfecte mix van smaken en texturen.
Salade van botersla, een paar dingen om op te letten
Als je botersla gaat kopen voor de salade, let er dan op dat de krop er fris groen uitziet en dat er geen verlepte blaadjes aan zitten. Bewaar een krop botersla, tot je hem gaat gebruiken, in de groentelade van de koelkast.
Je kunt de salade van botersla niet van tevoren maken. De avocado zal gaan verkleuren als je de salade te lang laat staan.
Maak eens een andere variant op de salade door de aardbeien te vervangen door blauwe bessen en de mozzarella door feta.
Kropsla; ook bekend als botersla
Zeg eens eerlijk, hoe vaak koop jij een krop gewone kropsla of botersla? Je weet wel, zo'n mooie, verse, lichtgroene krop sla. Doe jij dat?
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Salade van botersla
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop botersla
- 1 avocado
- 250 gram aardbeien
- 2 bollen mozzarella
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel (balsamico)azijn
- 1 theelepel honing
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade van botersla:
Was de slablaadjes en droog ze in een slacentrifuge, of sla ze een beetje uit in een schone theedoek. Scheur de blaadjes in wat kleinere stukjes. Doe de sla in een grote slakom.
Halveer de avocado, haal de pit er uit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in schijfjes.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Meng de avocado en de aardbeien door de salade van botersla. Trek de mozzarella in stukjes en meng die er ook doorheen.
Klop een vinaigrette van de olie, de azijn, de honing en het zout en peper. Maak hier de salade van botersla mee aan of serveer de vinaigrette er apart bij.
Serveer de salade direct, want als je hem te lang laat staan zal de avocado verkleuren.
Tafel lekker !!