• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Een simpele maar smaakvolle salade met verse linten van courgette, pittige rucola en zoute feta

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
0
Salade van courgette

Een salade van courgette is een frisse en snelle manier om groente op tafel te zetten. Met deze salade van courgette maak je in tien minuten iets lekkers, zonder dat je daar ingewikkelde technieken voor nodig hebt. De courgette is de ster in dit gerecht: je schaaft er mooie linten van die lekker stevig blijven. Samen met de pittige rucoladressing, de zoute feta en knapperige zonnebloempitten krijg je een salade vol smaak en bite. Alles komt vers uit je eigen keuken.

Deze salade van courgette is ideaal als licht lunchgerecht of als bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis. Ook als je niet zo vaak zelf salades maakt, lukt dit altijd: je hebt alleen een dunschiller, een staafmixer en een pan nodig. Gebruik mooie stevige courgettes en draai ze goed tijdens het schaven voor een mooi groen randje. Zo gebruik je zoveel mogelijk van de groente en gooi je niets weg. De rucoladressing maak je in een paar tellen zelf, veel lekkerder dan kant-en-klaar. Een echte aanrader voor een zomerse tafel.

Salade van courgette

Porties:2 personen
Voorbereiding:5 minuten
Bereiding:5 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 35 gram rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel zout
  • snuf peper
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel zonnebloempitten

Zo maak je de salade van courgette:

Maak de dressing, doe hiervoor de rucola in een hoge smalle kom.

Doe er de olie, azijn, zout en peper bij en maal dit tot een gladde groene dressing.

Bak de zonnebloempitten kort in een droge hete pan.

Was de courgettes en snijd de boven- en onderkant eraf.

Schaaf met een dunschiller of scherpe kaasschaaf linten van de courgette. Draai steeds met de courgette zodat vrijwel alle linten een groen randje krijgen. De middelste kern is prima voor in de soep die wordt voor de salade niet gebruikt.

Meng vlak voor het serveren de dressing, de helft van de zonnebloempitten en verkruimel er de helft van de feta bij.

Schep de salade op een bord en bestrooi met de overgebleven zonnebloempitten en feta.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch, Glutenvrij, Koolhydraatarm
Kooktechniek: Rauw, Blender
Kooktijd: Tot 15 minuten
Verse ingrediënten: Courgette, Feta, Rucola

Deze salade van courgette is een fijn voorbeeld van hoe makkelijk het is om verse groenten te gebruiken. Door zelf de dressing te maken, weet je precies wat erin zit en proef je echt de pittigheid van de rucola. Dat geeft een lekkere kick aan de milde courgette. Door de courgette niet te koken, blijft de groente fris en knapperig. Het schaven van de linten is even een werkje, maar met een goede dunschiller draai je zo mooie stroken die er ook nog eens feestelijk uitzien.

De courgettelinten kun je al van tevoren maken

Deze salade van courgette kun je ook goed voorbereiden. Schaaf de courgette en bewaar de linten afgedekt in de koelkast. De dressing kun je een dag van tevoren maken; even doorroeren voor gebruik en klaar. Gooi de waterige kern van de courgette niet weg: die kun je makkelijk in een soep of pastasaus verwerken. Zo haal je alles uit je verse groente. Rooster de zonnebloempitten pas op het laatste moment, dan blijven ze lekker krokant.

Groenten saai? Nee, juist een feest op tafel

Verse feta maakt echt verschil in deze salade van courgette. Kies een blok feta in pekelvocht voor de beste smaak en verkruimel hem zelf. Dat is net even smaakvoller dan voorgesneden blokjes. Serveer de salade op een groot bord of schaal en bestrooi met extra pitten en feta voor een mooie afwerking. Deze salade van courgette past goed bij een barbecue, bij gegrilde kip of vis, maar is ook heerlijk als lichte lunch. Heb je wat dressing over? Die kun je prima bewaren in een afgesloten potje in de koelkast en gebruiken als saus over gegrilde groenten of een koude pastasalade. Zo maak je met weinig moeite steeds weer iets nieuws.

Salade van courgette

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 courgettes
  • 35 gram rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel zout
  • snuf peper
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel zonnebloempitten

Bereidingswijze van dit recept

Maak de dressing, doe hiervoor de rucola in een hoge smalle kom.

Doe er de olie, azijn, zout en peper bij en maal dit tot een gladde groene dressing.

Bak de zonnebloempitten kort in een droge hete pan.

Was de courgettes en snijd de boven- en onderkant eraf.

Schaaf met een dunschiller of scherpe kaasschaaf linten van de courgette. Draai steeds met de courgette zodat vrijwel alle linten een groen randje krijgen. De middelste kern is prima voor in de soep die wordt voor de salade niet gebruikt.

Meng vlak voor het serveren de dressing, de helft van de zonnebloempitten en verkruimel er de helft van de feta bij.

Schep de salade op een bord en bestrooi met de overgebleven zonnebloempitten en feta.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Mediterrane maaltijdsalade met kip
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip: snel en makkelijk

Bindsla met tomatensalsa
Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika
Salade

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika en feta

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda met restjes uit de koelkast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!