Salade van graskaas – Salades hebben iets magisch, ze hebben een grote aantrekkingskracht en staan overal met regelmaat op tafel. Wat is het dat zo aantrekt in salades? We kunnen je verklappen dat “vers” het keyword is voor een salade. Je gebruikt immers verse ingrediënten zoals sla, wortel, lente-ui of andere verse groente als basis. Ook van kaas, vlees of eieren kun je salades maken.
Dit recept is een recept met graskaas. Een heerlijke jonge kaas, in dunne reepjes gesneden, gemengd met lekker knapperige groenten en fruit en een frisse yoghurtdressing.
Een salade is altijd lekker
Een salade verrijkt je maaltijd, een broodje kaas wordt een stuk aantrekkelijker met een salade erbij. Een andere mogelijkheid is om een salade van graskaas te maken. Die is geweldig lekker op een broodje voor de lunch op je werk. Neem de salade dan in een bakje mee en beleg het broodje op het laatste moment, zodat het broodje knapperig blijft. Zeker weten dat dat een lekkere, maar ook een gezonde lunch wordt.
De salade van graskaas is ook erg lekker als bijgerecht bij een warme (vegetarische) maaltijd en prima in te zetten op een buffet, bij de barbecue en zelfs op de borrelplank.
Graskaas
Graskaas is een jonge, zachte kaas die wordt gemaakt van de melk van koeien die na een lange winter op stal en hooi eten weer naar buiten mogen om van het frisse groene gras te eten. De verandering van het voedsel van de koeien is ook direct terug te proeven in de kaas. Graskaas is zachter van smaak en structuur dan de gewone kaas.
Graskaas is bijzonder lekker op een boterham of uit het vuistje, maar ook in een salade van graskaas. Wees creatief en geniet op meerdere manieren van die heerlijke smaak en structuur van een verse jonge graskaas.
Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer
Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Een heerlijk jonge en romige kaas.
Salade van graskaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram graskaas
- 100 gram knolselderij
- 1 winterwortel
- 1 appel
- 2 eetlepels yoghurt (Griekse)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- zout en peper
- een klein snufje kerriepoeder
- 1 theelepel Nigella zaadjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade van graskaas:
Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, het citroensap met een snufje kerriepoeder en een beetje zout en peper.
Snijd de ongeschilde appel in fijne reepjes en roer die direct door de dressing om verkleuren te voorkomen.
Schil de wortel en een stukje knolselderij en snijd ook hier reepjes van. Doe die bij de appel in de kom.
Snijd de kaas ook in reepjes, dit gaat het beste met een nat mes, dan kleeft de kaas niet zo aan het mes en aan elkaar.
Doe de kaas bij de groente in de kom en meng alles losjes door elkaar en bestrooi de salade met de Nigella zaadjes.
De salade is koel bewaard 2-3 dagen houdbaar.
Tafel lekker !!