Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

Een maaltijdsalade vol verse ingrediënten

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
Salade van parelcouscous

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen – Couscous kun je, behalve warm, ook heel goed koud eten. En daarmee is couscous een prima basis voor een maaltijdsalade. Met een salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen serveer je een voedzaam gerecht, vol verrassende smaken. Lees snel verder en kijk eens naar het makkelijk te maken recept voor een bijzondere salade.

Een parel van een couscous

Parelcouscous is uitermate geschikt om een salade mee te maken. Dit soort heeft een minder fijne structuur dan de gewone couscous, die vaak te fijn is voor een salade met grovere ingrediënten. Parelcouscous zijn wat grote balletjes, vandaar die naam parelcouscous natuurlijk. Die kun je heel goed combineren in een recept met wat grover gesneden groenten et cetera. Altijd handig om een zakje van in huis te hebben. Je kunt er tenslotte altijd nog een salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen mee maken.

Een salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen, vol verrassende smaken

Een recept voor een goede salade moet verrassingen bevatten en niet altijd hetzelfde smaken. De salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen zit vol verrassingen. De salade heeft als speciale smaakmaker gedroogde vijgen en zoetzure ui. Die combinatie van zoet en zuur met de iets zilte smaak van de geitenkaas zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.

Een dressing van balsamico en olijfolie

Om de smaken in een salade samen te laten komen gebruik je een dressing. Dit kan een mengsel zijn dat je kunt maken van olie en azijn of op basis van mayonaise of yoghurt. Voor de salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen gebruik je balsamicoazijn met olijfolie. De balsamicoazijn is licht zoetig, wat goed past bij de rest van de ingrediënten. Balsamicoazijn is er in heel veel smaken. De meest gebruikte, is de rode balsamicoazijn. Die smaakt heerlijk en hij is helemaal goed voor dit recept. De dadel en vijgen balsamico die gebruikt is in onderstaand recept, is zo’n flesje dat je ergens onderweg bij een speciaalzaak koopt, omdat je het niet kunt laten. Ken je dat?

Tip: geen fan van geitenkaas? Neem dan Brie

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram parelcouscous
  • 200 gram geitenkaas
  • 6-8 gedroogde vijgen
  • 75 gram olijven
  • 1 rode ui
  • 2 verse tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 lente-uien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • gemengde sla
  • 100 gram azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • verse peterselie of bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen:

Snijd de rode ui in dunne ringen en doe die in een glazen potje met deksel. Doe de azijn en de suiker erbij. En ook een beetje zout en peper. Schud goed en zet opzij.

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout. Spoel de parelcouscous als die gaar is direct met koud water.

Was de sla en laat uitlekken.

Snij de tomaten in vieren en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Snijd in stukjes. Doe dit ook met de paprika. Snijd de bleekselderij en lente-ui in fijne reepjes. Snijd de olijven in ringetjes en de vijgen in grove stukken.

Doe de gesneden groenten in een kom samen met de parelcouscous. Voeg de balsamicoazijn en de olijfolie er aan toe. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Neem 1/3 van de rode ui uit de marinade en doe dit bij de couscous, bewaar de rest voor een andere keer.

Snijd een beetje peterselie of bieslook en meng ook die erdoor.

Verkruimel de helft van de geitenkaas door de salade.

Verdeel de gewassen sla over borden of een grote kom en schep de couscous salade er overheen. Maak de salade af met de rest van de geitenkaas.

Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

De salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen is vooraf te maken en 1 tot 2 dagen te bewaren. Schep de couscous salade pas op de gemengde salade als je gaat serveren, om te voorkomen dat de sla verlept.

Tafel lekker !!

Tags: Gedroogde vijgenKaasKaas - Geitenkaas
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!