• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo

Redactie door Redactie
in Salade
0
salade van salanova

Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo – Langzaamaan mogen we het toch gaan geloven en vooral beleven, de zomer komt er aan en juist met dagen als deze, van die heerlijk warme, zwoele dagen word ik blij van een salade. Het is makkelijk, snel en simpel en bovendien weet ik dat ik voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijg. Lekker als lunch of met een broodje erbij als lichte avondmaaltijd.

Salade van Salanova en gegrilde Sweet Palermo

  • 1 krop Salanova groene botersla
  • 1 rode Sweet Palermo punt paprika
  • 1 gele Sweet Palermo punt paprika
  • 1 avocado
  • 1/2 Coeur de Boeuf
  • 10 grote garnalen
  • 2 el olijfolie
  • Citroensap (naar smaak)
salade met salanova 2
salade met salanova 3

De salanova is een kluitsla, door deze kluit blijft de sla vele malen langer vers.

Verwarm de oven voor op 225 graden, leg de paprika’s op een bakplaat en plaats in de oven tot de zwart beginnen te blakeren. Neem ze uit de oven, doe ze in een plastic zakje en sluit deze luchtdicht af (ziplock zakjes zijn hier ideaal voor) en laat ze afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld kun je het velletje van de paprika af trekken en de paprika in reepjes snijden.

Snijd de avocado met een mes over de lengte doormidden, verwijder de pit. Ga met een mes tussen het vruchtvlees en de schil zodat het vruchtvlees los komt van de schil. Schep het vruchtvlees met behulp van een lepel nu voorzichtig uit de schil. Snijd de avocado in reepjes.

Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de garnalen tot ze mooi roze van kleur zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat ze op een keukenpapiertje even uitlekken.

Snijd de Coeur de Boeuf in plakjes of desgewenst in blokjes.

Met behulp van de Salanova boor verwijder ik het hart uit de krop sla, met één beweging ineens alle blaadjes los. Uiteraard kun je het hart ook verwijderen door hem weg te snijden met een cirkelvormige beweging.

Was de slablaadjes en droog ze met behulp van een slacentrifuge, doe ze vervolgens in een schaal. Verdeel over de sla de reepjes gegrilde paprika, de Coeur de Boeuf en de avocado. Leg in het midden de garnalen. Schenk 1 el olijfolie over de salade en maak af met wat citroensap.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing
Salade

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer; snel gezond eten

Fruitsalade met kwark in een potje
Salade

Fruitsalade met kwark in potjes

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!