• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Zo maak je een simpele tomatensalade met burrata

Lekker bij een Italiaanse maaltijd!

0
Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata – Het mooie van deze tomatensalade met burrata is hoe eenvoudig en snel je iets bijzonders op tafel zet. Rijpe tomaten spelen de hoofdrol, dus kies ze zorgvuldig. Denk aan trostomaten, coeur de boeuf of kleurrijke cherrytomaatjes – als ze maar op kamertemperatuur zijn, dan komt hun smaak het best tot z’n recht. De zachte burrata maakt het af: zodra je die opensnijdt, stroomt de romige vulling over de salade en dat is precies wat je wil.

Even wat tips voor in de keuken. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan, dat haalt hun nootachtige smaak naar boven. En gebruik gerust een goede extra vierge olijfolie – die proef je echt terug. Deze salade doet het goed bij een bord pasta, gegrild vlees of vis, maar is ook perfect als lichte lunch. Serveer hem op een mooie schaal, dan zie je meteen dat je iets lekkers en vers voor je hebt.

Tomatensalades

Tomatensalades; de lekkerste recepten

Tomatensalades zijn heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt er heerlijk mee variëren door het gebruik van andere ingrediënten.

Mozzarella

Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade

Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?

Tomatensalade met burrata

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram smaakvolle tomaten, in plakjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 bol burrata
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout en peper
  • paar takjes basilicum

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een tomatensalade met burrata:

Doe de plakjes tomaten, met de uienringen, wat blaadjes basilicum en de kappertjes in een slaschaal. Breng op smaak met wat zout en peper.

Leg de burrata op de tomatensalade en snijd het kaasje met een mes open, zodat de romige binnenkant over de salade loopt. Schenk naar smaak wat olijfolie en balsamicoazijn over de salade.

Bestrooi de tomatensalade met burrata met de geroosterde pijnboompitten, strooi er nog wat basilicum overheen en serveer hem direct. De salade past bij een Italiaanse maaltijd, maar is ook heerlijk bij andere gerechten of als bijgerecht bij een barbecue.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.