Tomatensalade met burrata – Het mooie van deze tomatensalade met burrata is hoe eenvoudig en snel je iets bijzonders op tafel zet. Rijpe tomaten spelen de hoofdrol, dus kies ze zorgvuldig. Denk aan trostomaten, coeur de boeuf of kleurrijke cherrytomaatjes – als ze maar op kamertemperatuur zijn, dan komt hun smaak het best tot z’n recht. De zachte burrata maakt het af: zodra je die opensnijdt, stroomt de romige vulling over de salade en dat is precies wat je wil.
Even wat tips voor in de keuken. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan, dat haalt hun nootachtige smaak naar boven. En gebruik gerust een goede extra vierge olijfolie – die proef je echt terug. Deze salade doet het goed bij een bord pasta, gegrild vlees of vis, maar is ook perfect als lichte lunch. Serveer hem op een mooie schaal, dan zie je meteen dat je iets lekkers en vers voor je hebt.
Tomatensalades; de lekkerste recepten
Tomatensalades zijn heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt er heerlijk mee variëren door het gebruik van andere ingrediënten.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Tomatensalade met burrata
Ingrediënten voor dit recept
- 500 gram smaakvolle tomaten, in plakjes
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 2 theelepels kappertjes
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 bol burrata
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zout en peper
- paar takjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een tomatensalade met burrata:
Doe de plakjes tomaten, met de uienringen, wat blaadjes basilicum en de kappertjes in een slaschaal. Breng op smaak met wat zout en peper.
Leg de burrata op de tomatensalade en snijd het kaasje met een mes open, zodat de romige binnenkant over de salade loopt. Schenk naar smaak wat olijfolie en balsamicoazijn over de salade.
Bestrooi de tomatensalade met burrata met de geroosterde pijnboompitten, strooi er nog wat basilicum overheen en serveer hem direct. De salade past bij een Italiaanse maaltijd, maar is ook heerlijk bij andere gerechten of als bijgerecht bij een barbecue.
Tafel lekker !!


