Tomatensalade met burrata – Bij een lekkere Italiaanse maaltijd hoort een lekkere salade. En dan natuurlijk het liefst een salade die ook een Italiaans tintje heeft. De tomatensalade met burrata uit het recept hieronder voldoet daar dus prima aan. Het is een heel eenvoudige tomatensalade, je maakt hem supersnel en hij past uiteraard ook bij andere gerechten dan alleen Italiaanse. Zo voeg je met gemak wat extra groenten toe aan je maaltijd en het is nog lekker ook!
Welke tomaten gebruik je voor een tomatensalade met burrata?
Je kunt in principe voor de salade elke soort tomaten kiezen die je wilt. Je kunt zelfs verschillende soorten of kleuren met elkaar mengen. Kies wel voor tomaten die echt rijp zijn, een lekkere smaak hebben en op kamertemperatuur zijn. Dat komt het resultaat van de tomatensalade met burrata zeker ten goede.
Burrata, wat is dat?
Burrata is een kaas die van mozzarella wordt gemaakt en kan dus net als die kaas worden gemaakt van koemelk of van buffelmelk. Het ziet er uit als een soort rond, wit zakje. Als je een bol burrata opensnijdt, loopt de zachte binnenkant er uit. De kaas is heerlijk romig en zacht van smaak. Je geeft dus met burrata heel makkelijk een lekker romig accent aan je (pasta)gerechten of je tomatensalade. Burrata wordt net als mozzarella verkocht in een bakje of zakje met pekelwater.
Tomatensalades; de lekkerste recepten
Tomatensalades zijn heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt er heerlijk mee variëren door het gebruik van andere ingrediënten.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Tomatensalade met burrata
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram smaakvolle tomaten, in plakjes
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 2 theelepels kappertjes
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 bol burrata
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zout en peper
- paar takjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een tomatensalade met burrata:
Doe de plakjes tomaten, met de uienringen, wat blaadjes basilicum en de kappertjes in een slaschaal. Breng op smaak met wat zout en peper.
Leg de burrata op de tomatensalade en snijd het kaasje met een mes open, zodat de romige binnenkant over de salade loopt. Schenk naar smaak wat olijfolie en balsamicoazijn over de salade.
Bestrooi de tomatensalade met burrata met de geroosterde pijnboompitten, strooi er nog wat basilicum overheen en serveer hem direct. De salade past bij een Italiaanse maaltijd, maar is ook heerlijk bij andere gerechten of als bijgerecht bij een barbecue.
Tafel lekker !!