Je maakt ’m in een paar minuten, maar je hebt er de rest van de dag plezier van: tomatensalsa. Zo’n bakje vol vers gesneden tomaten, ui en wat kruiden is ideaal om erbij te zetten. Bij de borrel met stokbrood of crostini’s, maar net zo goed op je lunchwrap of bij een zomerse salade. Echt zo’n basisrecept dat je vaker zou moeten maken.
Gebruik rijpe trostomaten – Hollandse, als het even kan. Die hebben gewoon veel meer smaak dan de waterige alternatieven. En ja, het is even snijden, maar dan heb je ook iets vers en puurs. Snijd de tomaten klein en haal eventueel de natte binnenkant eruit als ze erg sappig zijn. Ui, knoflook en wat peterselie erbij en op smaak brengen met een beetje azijn en een goede olijfolie.
Laat de salsa daarna even staan, dan trekken de smaken goed in. En als je wilt variëren: probeer eens koriander in plaats van peterselie of voeg een beetje chili toe voor pit.
Tomatensalades; de lekkerste recepten
Tomatensalades zijn heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt er heerlijk mee variëren door het gebruik van andere ingrediënten.
Tomatensalsa
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 flinke trostomaten
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes platte peterselie
- zout en peper
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- 2 eetlepels lekkere olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tomatensalsa:
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd eventueel het binnengedeelte weg als de tomaten erg rijp zijn.
Snijd de ui zo fijn mogelijk.
Snijd de knoflook ook zeer fijn, of gebruik een fijne rasp.
Hak de peterselie en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, azijn en olijfolie.
Als je de salsa een tijdje laat staan zullen de smaken sterker worden, dus houd daar rekening mee.
Serveer de tomatensalsa op een crostini of bij de borrel met stokbrood of toast.
Tafel lekker !!