• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

Simpel, puur en boordevol smaak – een basisrecept dat je heel vaak kunt gebruiken

0
Tomatensalsa

Deze tomatensalsa van verse tomaten is zo’n recept dat je in een paar minuten maakt, maar waar je de hele dag plezier van hebt. Een bakje vol vers gesneden tomaten, ui en kruiden dat je gewoon neerzet bij de borrel en waar je iedereen blij maakt. Met een goed stokbrood of knapperige crostini’s is het pure verwennerij. Maar deze frisse, hartige salsa is ook een perfecte aanvulling op een lunchwrap of als topping bij een zomerse salade. Het is een van die basisrecepten die je, eenmaal ontdekt, steeds opnieuw wilt maken.

Gebruik voor je tomatensalsa van verse tomaten rijpe, sappige trostomaten – Hollandse, als het even kan. Die hebben meer smaak dan de waterige varianten. Het snijden kost even wat aandacht, maar dan heb je ook een bak vol pure versheid. Eventueel verwijder je het vochtige binnenste van de tomaten, zodat de salsa niet te nat wordt. Ui, knoflook en wat peterselie maken het compleet, samen met een scheut goede olijfolie en een beetje azijn voor pit. Laat het geheel even staan, zodat de smaken goed intrekken, en serveer het dan op zijn best: fris, kruidig en bomvol smaak.

Niveau

Makkelijk

Dieet

VeganGlutenvrijLactosevrijVegetarisch

Kooktechniek

Rauw

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Tomaten

Tomatensalsa van verse tomaten

Porties: 4-8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 flinke trostomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels lekkere olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een tomatensalsa van verse tomaten:

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd eventueel het binnengedeelte weg als de tomaten erg rijp zijn.

Snijd de ui zo fijn mogelijk.

Snijd de knoflook ook zeer fijn, of gebruik een fijne rasp.

Hak de peterselie en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, azijn en olijfolie.

Als je de salsa een tijdje laat staan zullen de smaken sterker worden, dus houd daar rekening mee.

Serveer de tomatensalsa van verse tomaten op een crostini of bij de borrel met stokbrood of toast.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • pittige tomatensaus van verse tomaten (6)

    Pittige tomatensaus van verse tomaten

  • kip tikka masala

    Kip tikka masala maken: zelfgemaakt smaakt altijd beter

  • geroosterde tomaatjes uit de hapjespan

    Geroosterde tomaatjes uit de hapjespan – budgetvriendelijk bijgerecht in 15 min

  • Macaroni Stroganoff

    Macaroni Stroganoff voor een snelle gezinsmaaltijd

  • Macaronisalade Kip honing mosterdsaus

    Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

  • Roerei met tomaten

    Een makkelijk roerei met tomaten voor ontbijt of lunch

  • Lasagne bolognese recept met bechamelsaus

    Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

  • Goulash van kippendijen

    Goulash van kippendijen uit de slowcooker

  • Tomatensoep met zoete aardappel

    Tomatensoep met zoete aardappel; pure groentesoep voor thuis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.