• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Veldsla met champignons; verrassend anders

Een salade die ook in de winter heel goed kan

Redactie door Redactie
in Salade
1
0
Veldsla met champignons

Veldsla met champignons – Op zoek naar het recept voor een heel smakelijke, snel te maken salade? Denk eens aan een salade van veldsla met champignons. Je maakt de salade aan met een eenvoudige vinaigrette op basis van olijfolie en azijn, een beetje pit komt van de rode ui, en de gerookte spekreepjes geven een lekker hartige bite aan de salade. Dat is alles. Eenvoud ten top, maar heel erg lekker! Dit is een prima bijgerecht dat bij heel veel andere dingen past.

Veldsla, de basis van de salade

De basis van de salade bestaat uit veldsla. Veldsla bestaat uit kleine bosjes groene blaadjes, en heeft een wat nootachtige smaak. Dat maakt de combinatie van veldsla met gebakken champignons is een heel goede. Je kunt veldsla met veel verschillende ingrediënten combineren, het is dus een goede basis om steeds iets anders op tafel te kunnen zetten. Je vindt veldsla meestal in zakjes in de koeling van de supermarkt. Let er wel op dat je verse, frisgroene veldsla koopt en dat de blaadjes niet verlept zijn.

Champignons

Voor dit recept zijn kleine, witte champignons gebruikt en die zijn gehalveerd. Mocht je die niet kunnen vinden, neem dan gewone witte champignons of kastanjechampignons van een normaal formaat en snijd ze in vieren. Dat kan ook heel goed voor de veldsla met gebakken champignons.

Veldsla met champignons kan ook op een wat luxere manier

Wil je een luxere variant van de veldsla met champignons maken? Gebruik dan eens gemengde paddenstoelen in plaats van alleen champignons, en vervang de gerookte spekreepjes door pancetta.

Eet je liever geen vlees? Vervang de gerookte spekreepjes dan door een vegetarisch alternatief, of laat ze weg en voeg wat extra champignons toe aan de salade.

Je kunt de veldsla ook heel goed vervangen door andere slasoorten. Wees creatief en speel een beetje met een recept. Soms ontstaan er de lekkerste varianten.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

kroppen sla

Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop

Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.

Veldsla met champignons

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 85 gram veldsla
  • 75 gram dunne reepjes gerookt spek
  • 1/2 kleine rode ui, in heel dunne halve ringen
  • 100 gram kleine champignons, gehalveerd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel honing
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je veldsla met champignons:

Doe de olijfolie, de azijn, de mosterd, en de honing met wat zout en peper in een kommetje en klop er een vinaigrette van.

Bak in een koekenpan, op een laag vuurtje, de spekjes uit. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bak in het vet van de spekjes dat is achtergebleven in de koekenpan de champignons gaar en lichtbruin. Breng ze op smaak met zout, peper en een snufje tijm.

Doe de veldsla met de uien in een schaal, meng door elkaar en maak de salade aan met de vinaigrette.

Leg de spekjes met de champignons op de veldsla.

Serveer de salade direct. Lekker als bijgerecht bij een pastaschotel.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Salade van courgette
Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Mediterrane maaltijdsalade met kip
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip: snel en makkelijk

Bindsla met tomatensalsa
Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika
Salade

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!