Verse fruitsalade – Boordevol ananas en ander heerlijk vers fruit met een lichte toets van Pina colada waar ook kinderen van kunnen meegenieten.
Verse fruitsalade met ananas
Fruitsalade kun je op veel manieren maken, je kiest lekker vers fruit en maakt daar een mooie salade mee. Welk fruit je kiest, is aan jou en wat er in het seizoen is. In dit recept ga je een fruitsalade maken met ananas en lekker veel ander fruit zoals; druiven, aardbeien, bosbessen en perziken.
Ook fruitsalade verdient een dressing
Je kunt het gesneden fruit in een schaal doen, mengen en serveren. Dit is prima en altijd lekker, maar als je een dressing voor de fruitsalade maakt wordt de salade veel meer dan gewoon lekker.
Maak een verse fruitsalade spannend door toevoeging van vers sap en breng dat op smaak met verse kruiden als mint, tijm of basilicum. Het toevoegen van specerijen kunnen een verse fruitsalade naar een ander level brengen, denk dan aan vanille, mint, citroen verbena en zelfs peper.
Houd de smaken in balans, laat de smaakmakers niet overheersen
Gebruik je fantasie, maar overdrijf niet. Een paar smaakmakers en het fruit krijgt een boost, gebruik je teveel dan zijn de mooie smaken van het fruit verdwenen en proef je alleen nog maar de smaakmakers.
De tropische smaken van Pina colada
Een bekende cocktail met ananas is de Pina colada, en die cocktail is de inspiratiebron voor dit recept. Je zou er ook nog rum aan dit recept toe kunnen voegen, maar dat doe je natuurlijk niet als er ook kinderen mee-eten.
Kokos is een belangrijke smaakmaker in dit recept. Als je dit recept gaat maken gebruik je verse kokosnoot, die kun je vaak te vinden bij het gesneden fruit. Kun je niet aan verse kokos komen? Laat het dan weg, gedroogde kokos is te sterk aanwezig. Behalve verse kokos is er in dit recept een flesje van 25 ml Monin kokossiroop gebruikt, die siroop is bij de drankhandel te koop. Je kunt hiervoor ook een blikje of flesje kokoslimonade gebruiken, die vind je in de toko of beter gesorteerde supermarkten. Gebruik dan het hele blikje, want de smaak is minder sterk dan de siroop.
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Fruitsalade recepten voor de zomer
Met onze fruitsalade recepten zet je de zomer op tafel. Deze kleurrijke fruitsalades zijn superlekker en kun je heel makkelijk zelf maken.
Verse fruitsalade met ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 verse ananas
- 350 gram witte druiven
- 250 gram aardbeien
- 200 gram bosbessen
- 2 perziken
- 2 limoenen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 flesje Monin kokossiroop 25 ml
- een paar stukjes verse kokosnoot
- 1 takje munt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je verse fruitsalade met ananas:
Je begint met de dressing: neem een jampot en doe daar de rietsuiker in. Voeg er ongeveer 3 eetlepels kokend water aan toe en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Rasp de schil van 1 limoen en doe dit in een kommetje. Pers beide limoenen uit en doe dit bij het afgekoelde suikerwater samen met de rasp en de siroop. Meng en zet koel weg.
Snijd de boven- en onderkant van de ananas en snijd hem in kwarten. Snijd de kwarten in drieën en snijd er de schil met een scherp mes vanaf. Snijd alle ananas in partjes en doe ze in een grote kom. Doe er de druiven en bosbessen bij. Verwijder de pit van de perziken en snijd de perziken in grove stukken, leg ze op het andere fruit. Snijd de aardbeien, als ze groot zijn, doormidden of in kwarten, het mooiste zijn kleine aardbeien leg die bij de rest bovenop. Rasp met een dunschiller stukjes van de verse kokosnoot, gebruik de grove stukjes niet. Je hebt ongeveer 2 grote eetlepels geraspte kokosnoot nodig, doe dit bij het fruit in de kom. Zet alles zonder te mengen afgedekt koud weg tot gebruik.
Vlak voor het serveren: snijd de blaadjes van de munt in fijne reepjes. Roer de dressing nog even goed door elkaar en giet dit over het fruit. Meng nu alles voorzichtig door elkaar. Schep de verse fruitsalade met ananas over in een mooie schaal en serveer. De salade is zowel koud als op kamertemperatuur erg lekker. Bewaar de salade in de koelkast.
Tafel lekker !!