• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Waldorfsalade met Emmentaler; voor herfst en wintermaanden

Proef het geluk van een zelfgemaakte salade. Daar kan geen kant-en-klare saladeschotel tegenop

Redactie door Redactie
in Salade
0
Waldorfsalade met Emmentaler

Waldorfsalade met Emmentaler – Je hebt van die klassiekers waarvan niemand het exacte recept weet. Zo is ook het authentieke recept van de Waldorfsalade niet helemaal bekend. De naam van de salade is afkomstig van het Waldorf-Astoria Hotel in New York. Daar werd de originele salade in 1893 voor het eerst geserveerd. Maar hoe belangrijk is dat nu eigenlijk, dat je precies weet ‘hoe het hoort’? Het gaat er toch vooral om dat je lekker eet, en dat de salade die je in dit artikel vindt lekker is, dat is in ieder geval wel zeker. Dit recept voor een Waldorfsalade met Emmentaler is genoeg voor een lunch voor 2 personen. Serveer je de salade als bijgerecht, dan is de hoeveelheid genoeg voor 4 personen.

Waldorfsalade met Emmentaler, hoort dat wel?

Wat je hierboven al las, je kunt eindeloos debatteren over wat er nu precies in hoort. Wat er in elk geval in zou moeten zitten is bleekselderij, appel, rozijnen, mayonaise, citroensap en walnoten. Al is er over de walnoten ook weer discussie. Een Waldorfsalade met Emmentaler is ongetwijfeld niet authentiek. Maar wel lekker. Dus die Emmentaler zit er gewoon in. En die walnoten zitten ook in het recept dat je hier vindt. Simpelweg omdat ze zo’n lekkere bite aan een salade geven. Naast het frisse van de appel zit er een klein handje rozijnen in de variant uit dit artikel. Omdat het zo lekker samen gaat met de Emmentaler. Maar aarzel niet om het recept naar jouw hand te zetten. Tenslotte is koken een creatief proces. En dat geldt ook voor het samenstellen van een Waldorfsalade met Emmentaler.

Een heerlijke bijpassende dressing

Bij een salade hoort een dressing. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je een dressing die goed bij de Waldorfsalade met Emmentaler past. Doe de volgende ingrediënten bij elkaar in een kommetje:

  • 1 theelepel fijne mosterd, naar keuze
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 1 eetlepel mayonaise, eventueel yoghurt
  • zout en peper naar smaak

Klop alle ingrediënten goed door elkaar met een garde. De dressing kun je ook gebruiken voor andere salades dan alleen de Waldorfsalade met Emmentaler.

salades met appel

Salades met appel

Appels zijn erg veelzijdig en lekker fris van smaak, deze salades met appel zijn heel verschillend in smaak en allemaal even lekker.

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Waldorfsalade met Emmentaler

Porties: 2-4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 75 gram veldsla
  • 100 gram Emmentaler
  • 1 rode appel
  • 2 stengels bleekselderij
  • een handje blanke rozijnen
  • 50 gram walnoten
  • een handje verse peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Waldorfsalade met Emmentaler:

Verdeel de veldsla over de borden of doe de sla in een grote schaal of slakom.

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

Snijd de appel in reepjes.

Snijd de Emmentaler in kleine blokjes.

Hak de peterselie fijn.

Verdeel de bleekselderij en de appel door de veldsla.

Strooi de Emmentaler, de rozijnen en de walnoten over de salade.

Strooi de peterselie over de salade.

Maak de salade aan met de dressing of geef die er apart bij.

Serveer de Waldorfsalade met Emmentaler direct, om verkleuren van de appel te voorkomen.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaas
DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Lunchsalade met verse haring en botersla
Salade

Lunchsalade met verse haring en botersla: makkelijk en lekker

Ouderwetse kropsla recept
Salade

Ouderwetse kropsla; zo kreeg je sla vroeger!

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!