• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Winterpeensalade met geitenkaas

Met Hollandse geitenkaas!

0
Winterpeensalade met geitenkaas

Winterpeensalade met geitenkaas – Het is altijd een goed idee om een om naast een warme maaltijd een salade te serveren. Iets fris bij een warm gerecht is tenslotte altijd lekker en een portie extra groente eten is voor niemand slecht. Het hoeft ook helemaal niets ingewikkelds te zijn. Denk eens aan een winterpeensalade met geitenkaas, bijvoorbeeld. Zo’n wortelsalade heb ook je heel snel op tafel staan en het is weer eens iets heel anders dan de gebruikelijke groene salade of komkommersalade waar vaak naar gegrepen wordt. Dus, op naar de groenteboer voor een zak winterpeen, grijp je rasp en zet vanavond nog die prachtige oranje salade op tafel!

Winterpeen, dat is niet voorbehouden aan de wintermaanden

Bij het woord ‘winterpeen’ denk je misschien aan de winter, of je ziet het als een winterse groente. Vroeger was dat mogelijk het geval, maar tegenwoordig wordt er jaarrond winterpeen geteeld en bij elke supermarkt en groenteboer verkocht. Dus jij kunt het hele jaar door genieten van een heerlijke winterpeensalade met geitenkaas.

Geitenkaas, maar dan wel uit Nederland!

Geitenkaas wordt al snel geassocieerd met Frankrijk. Waarom dit zo is? Geen idee! Natuurlijk wordt er in dat land veel geitenkaas gegeten. Maar ook in Nederland wordt, al heel lang, heerlijke geitenkaas geproduceerd, zowel harde als zachte kaas. Voor de winterpeensalade met geitenkaas is er dan ook zachte, Hollandse geitenkaas gebruikt. De hartige smaak van die kaas vormt een lekker contrast met het wat zoetige van de winterpeen, en maakt er een heerlijke salade van.  Gewoon voor die Nederlandse kaas kiezen dus!

Variëren met winterpeensalade met geitenkaas

Wil je eens een andere draai geven aan de winterpeensalade met geitenkaas? Vervang dan de helft van de winterpeen eens door geraspte pastinaak, of geraspte knolselderij. Als je een echte kaasliefhebber bent, kun je de (helft van de) geitenkaas ook vervangen door zachte blauwaderkaas.

De lekkerste recepten voor wortelsalade

De lekkerste recepten voor wortelsalade

Een andere basis voor salades dan bladgroente? Maak je salades eens met wortel als basis. De lekkerste recepten voor wortelsalade!

Winterpeensalade met geitenkaas

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram winterpeen
  • 75 gram zachte, Hollandse geitenkaas
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 0,5 theelepel mosterd
  • zout en peper
  • een paar takjes verse tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een winterpeensalade met geitenkaas:

Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp ze op een wat grovere rasp.

Meng in een kommetje de olijfolie, het citroensap, de honing, de mosterd en wat zout en peper tot een vinaigrette. Meng dit door de geraspte winterpeen.

Meng wat verse tijmblaadjes door de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de salade en maal daar nog wat peper overheen.

Serveer de winterpeensalade met geitenkaas direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.