Wortel selderie salade zoetzuur – Zoetzure groente zijn veelzijdig en erg handig om in je koelkast te hebben. Je fleurt er snel je boterham met kaas of een salade mee op en het is ook nog eens erg lekker. Bovendien kom je zo ook makkelijk aan je portie verse groente. Je maakt af en toe een pot en je hebt er een tijdje plezier van. Nog nooit zelf zoetzuur gemaakt? Begin eens met het recept van de wortel selderie salade zoetzuur. Je gaat, als je dat eenmaal hebt geproefd, vast en zeker vaker je eigen zoetzuur maken.
Supermakkelijk en lang houdbaar
Zelf je zoetzure groente maken lijkt misschien een dingetje, maar het is eigenlijk een supereenvoudig recept. Je maakt het zoetzure mengsel, je raspt wat groenten naar keuze en giet daar het zoetzure mengsel overheen. Dit alles laat je een dag in de koelkast staan en klaar is het zoetzuur. Bovendien zijn de groenten, door ze op zoetzuur te zetten, in de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.
Wortel sellerie salade op zoetzuur
Vaak wordt gedacht dat wintergroenten saai zijn en alleen gekookt gegeten worden. Maar dat hoeft helemaal niet. Koop eens een knolselderij en wat winterpenen. Met die wintergroenten en dit recept maak je heel makkelijk je eigen wortel sellerie salade op zoetzuur. Het is een leuke en lekkere manier om die groenten, die je waarschijnlijk meestal in de erwtensoep verwerkt, een compleet andere bestemming te geven.
Welke groenten kun je nog meer op zoetzuur zetten?
In onderstaand recept voor wortel selderie salade zoetzuur gebruik je winterpeen en knolselderij, maar je kunt bijna onbeperkt variëren. Denk ook eens aan verschillende koolsoorten, komkommers en uien. Maar ook bloemkool, radijs en courgette kun je prima inleggen in zoetzuur. Maak de combinaties die jij lekker vindt en gebruik onderstaand recept als basis. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, blijf je zelf zoetzuur maken, let maar op.
De lekkerste recepten voor wortelsalade
Een andere basis voor salades dan bladgroente? Maak je salades eens met wortel als basis. De lekkerste recepten voor wortelsalade!
Knolselderij; Informatie en 15+ recepten
Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!
Wortel selderie salade zoetzuur
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram wortel
- 250 gram knolselderij
- 100 gram suiker
- 100 ml azijn
- 200 ml water
- een blaadje laurier
- een takje rozemarijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wortel selderie salade zoetzuur:
Breng de azijn, suiker en het water samen met de kruiden aan de kook en laat afkoelen.
Haal de schil van de wortels en knolselderie en rasp ze.
Doe ze in een afsluitbare pot en giet er de azijnoplossing over.
Zet de wortel selderie salade zoetzuur minimaal 1 dag koel weg voor een optimale smaak. Bewaar de salade in de koelkast.
Tafel lekker !!