• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Wortelsalade met Edammer en hazelnoten

Een bord vol kleur

0
Wortelsalade met Edammer

Wortelsalade met Edammer en hazelnoten – Een goed klaargemaakte wortelsalade is fris, knapperig en zit boordevol smaak. Voeg daar Edammer kaas, geroosterde hazelnoten en nog wat andere ingrediënten aan toe en je hebt een salade die niet alleen qua smaken en textuur in balans is, maar die er ook nog eens lekker kleurig uitziet. En dat is toch waar je behoefte aan hebt, kleuren die de zon op je bord brengen. Ook in de winter en het najaar. Maar die wortelsalade met Edammer en hazelnoten is eigenlijk het hele jaar door heerlijk. Dit is een makkelijk recept dat je snel op tafel tovert.

Winterpeen in je salade

Winterpeen is een heel veelzijdig ingrediënt. De oranje wortel kom je overal tegen. In de soepgroenten, in mengsels van wokgroente, je maakt er hutspot van of een lekker soepje. Maar stop die wortels ook eens in een salade. Of beter nog, maak er de kleurige basis van je salade van. Dat is precies wat je doet als je een wortelsalade met Edammer en hazelnoten maakt. Alle andere ingrediënten die je toevoegt hebben een andere kleur, dus maak er een lekker bontgekleurde salade van.

Wortelsalade met Edammer

De hartige touch in deze wortelsalade voeg je toe in de vorm van kleine blokjes Edammer. Je weet wel, die kogelronde kazen met een rode korst van was. Die klassieke Hollandse kaas doet het heel goed samen met de wortels en de hazelnoten. Ondanks dat het misschien even zoeken is naar Edammer, is dat wel de moeite waard om te doen. Zeker een gerijpte Edammer kaas is een delicatesse. Edammer is niet alleen lekker in de wortelsalade, maar ook een bruine boterham met roomboter en Edammer kan erg lekker zijn.

Lekker variëren met dit recept

Je kunt heel makkelijk variëren met de wortelsalade met Edammer. Als je de winterpeen en de kaas als basis houdt, kun je de andere ingrediënten heel makkelijk vervangen door iets anders. De hazelnoten door (gerookte) amandelen, de cranberry’s door blanke rozijnen. Je kunt natuurlijk ook een andere dressing of vinaigrette bij de salade te serveren.

De lekkerste recepten voor wortelsalade

De lekkerste recepten voor wortelsalade

Een andere basis voor salades dan bladgroente? Maak je salades eens met wortel als basis. De lekkerste recepten voor wortelsalade!

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

Helaas in Nederland weinig gegeten, maar volop geëxporteerd. Bekend over de hele wereld, al vanaf de Gouden Eeuw, onze eigen Edammer kaas!

Wortelsalade met Edammer en hazelnoten

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram winterpeen
  • 150 gram Edammer
  • 100 gram hazelnoten
  • een handje gedroogde cranberry's
  • 3 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel fijne pittige mosterd
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wortelsalade met Edammer en hazelnoten:

Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp ze op een wat grovere rasp. Doe de geraspte wortel in een grote slaschaal.

Hak de peterselie.

Snijd de Edammer in kleine blokjes.

Doe de olijfolie, het citroensap, de ahornsiroop en de mosterd in een kommetje en klop dit tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de wortel met de peterselie, de Edammer, de hazelnoten en de gedroogde cranberries.

Serveer de wortelsalade met Edammer direct en geef de dressing er apart bij.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.