• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Romig, fris en vol smaak – deze salade met graskaas is zó lekker dat je nooit meer kant-en-klaar wil.

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes, Salade
0
Zelfgemaakte graskaassalade

Met deze zelfgemaakte graskaassalade laat je de kant-en-klare bakjes salade uit de supermarkt gewoon liggen. In jouw zelfgemaakte graskaassalade zitten namelijk geen verborgen toevoegingen, geen bindmiddelen of bewaarstoffen, Jij weet precies wat je erin stopt. Het is simpeler dan je denkt, en vooral: lekkerder.

Vier het graskaasseizoen met deze zelfgemaakte graskaassalade

Je moet het maar net weten: graskaas is een echte seizoensdelicatesse. Het is kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst weer in de wei lopen na een winter op stal. Die melk is zachter en voller van smaak, en dat proef je. Graskaas is romig, mild en vers – en dus ideaal om zelf een graskaassalade van te maken.

Dit recept voor zelfgemaakte graskaassalade is echt haalbaar voor iedereen. Je hebt maar een paar dingen nodig: verse graskaas, crème fraîche, mayonaise (die kun je ook zelf maken), een beetje augurk en mosterd, en wat bieslook. Alles even mengen, en klaar ben je. Onze tip: Rasp de kaas zelf met een grove rasp. Dat maakt de salade lekker stevig, en je proeft de kaas echt zoals die bedoeld is. Dat verschil merk je meteen. Snijd de augurk fijn en meng hem met de rest van de ingrediënten. Daarna even de koelkast in. Als je hem een paar uur laat staan, trekt de smaak beter in en wordt de salade iets steviger. Dat maakt het nog lekkerder op brood of een toastje.

Zo’n kaassalade hoort thuis op de borrelplank

Met deze zelfgemaakte graskaassalade geef je een hele andere draai aan een plakje kaas. Je kunt deze salade net zo makkelijk op een broodje serveren, dat is meteen veel feestelijker. Onthoud dat voor de volgende picknick. Maar, we zeiden het al, ook op de borrelplank steel je de show met de kaassalade. Geen kant-en-klare bakjes salade, maar een salade waar je trots op kunt zijn. De gesprekken bij de borrel kunnen wij alvast voorspellen. En ja, je mag gerust vertellen dat je het recept van Lekker Tafelen hebt.

graskaas

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Een heerlijk jonge en romige kaas.

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Porties: een kommetje vol
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram graskaas
  • 50 gram crème fraîche
  • 100 gram mayonaise
  • 25 gram zoetzure augurk
  • 1 eetlepel gesneden verse bieslook
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • 1 mespuntje suiker
  • witte peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Rasp de kaas op een grove rasp.

Snijd de augurk zeer fijn.

Meng de mayonaise, crème fraîche, augurk, mosterd, suiker en een snuf witte peper goed door elkaar.

Meng er de bieslook en de geraspte kaas door en zet koel weg tot gebruik.

Zelfgemaakte graskaassalade is heerlijk op een broodje met lekker veel verse sla en tomaat, maar ook bij de borrel.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin13VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Lunchsalade met verse haring en botersla
Salade

Lunchsalade met verse haring en botersla: makkelijk en lekker

Mini wraps met asperges, boerenham en kaas
Hapjes

Mini wraps met asperges, gedroogde boerenham en kaas

Ouderwetse kropsla recept
Salade

Ouderwetse kropsla; zo kreeg je sla vroeger!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!