Met deze zelfgemaakte graskaassalade laat je de kant-en-klare bakjes salade uit de supermarkt gewoon liggen. In jouw zelfgemaakte graskaassalade zitten namelijk geen verborgen toevoegingen, geen bindmiddelen of bewaarstoffen, Jij weet precies wat je erin stopt. Het is simpeler dan je denkt, en vooral: lekkerder.
Vier het graskaasseizoen met deze zelfgemaakte graskaassalade
Je moet het maar net weten: graskaas is een echte seizoensdelicatesse. Het is kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst weer in de wei lopen na een winter op stal. Die melk is zachter en voller van smaak, en dat proef je. Graskaas is romig, mild en vers – en dus ideaal om zelf een graskaassalade van te maken.
Dit recept voor zelfgemaakte graskaassalade is echt haalbaar voor iedereen. Je hebt maar een paar dingen nodig: verse graskaas, crème fraîche, mayonaise (die kun je ook zelf maken), een beetje augurk en mosterd, en wat bieslook. Alles even mengen, en klaar ben je. Onze tip: Rasp de kaas zelf met een grove rasp. Dat maakt de salade lekker stevig, en je proeft de kaas echt zoals die bedoeld is. Dat verschil merk je meteen. Snijd de augurk fijn en meng hem met de rest van de ingrediënten. Daarna even de koelkast in. Als je hem een paar uur laat staan, trekt de smaak beter in en wordt de salade iets steviger. Dat maakt het nog lekkerder op brood of een toastje.
Zo’n kaassalade hoort thuis op de borrelplank
Met deze zelfgemaakte graskaassalade geef je een hele andere draai aan een plakje kaas. Je kunt deze salade net zo makkelijk op een broodje serveren, dat is meteen veel feestelijker. Onthoud dat voor de volgende picknick. Maar, we zeiden het al, ook op de borrelplank steel je de show met de kaassalade. Geen kant-en-klare bakjes salade, maar een salade waar je trots op kunt zijn. De gesprekken bij de borrel kunnen wij alvast voorspellen. En ja, je mag gerust vertellen dat je het recept van Lekker Tafelen hebt.
Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer
Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Een heerlijk jonge en romige kaas.
Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram graskaas
- 50 gram crème fraîche
- 100 gram mayonaise
- 25 gram zoetzure augurk
- 1 eetlepel gesneden verse bieslook
- 1 flinke theelepel grove mosterd
- 1 mespuntje suiker
- witte peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Rasp de kaas op een grove rasp.
Snijd de augurk zeer fijn.
Meng de mayonaise, crème fraîche, augurk, mosterd, suiker en een snuf witte peper goed door elkaar.
Meng er de bieslook en de geraspte kaas door en zet koel weg tot gebruik.
Zelfgemaakte graskaassalade is heerlijk op een broodje met lekker veel verse sla en tomaat, maar ook bij de borrel.
Tafel lekker !!