• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Voor een salade met een speels effect

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
Zoetzure linten van komkommer en wortel

Een frisse salade met zoetzure linten van komkommer en wortel – Een salade saai? Dat hoeft niet met dit recept. Met een klein beetje moeite maak je er iets leuks van. Door de wortel en komkommer in linten te snijden krijg je een komkommersalade met leuk speels effect.

Snijd groenten eens anders, voor een speels effect

Als je een bijgerecht of salade maakt, ben je al gauw geneigd om de wortel, komkommer of andere groenten steeds in de plakjes te snijden, die je gewend bent. Maar doe dat eens anders. Door eens af te wisselen in de manier van snijden ziet de saaie komkommer er ineens een heel anders uit. Want zeg nu zelf die zoetzure linten van komkommer en wortel zien er toch veel lekkerder uit dan de geijkte plakjes?

Zo maak je die mooie slierten

Die mooie slierten en linten maak je heel makkelijk. Met een spiraalsnijder snijd je in een mum van tijd mooie krullerige slierten, van komkommer, wortel of andere groente. Heb je die nu niet, dan kun je dit oplossen door met een kaasschaaf de komkommer plakken te schaven. Die plakken kun je dan in slierten snijden. De winterwortel snijd je in de lengte doormidden zodat die niet omrolt en daarna in zo dun mogelijke plakjes die je ook weer in reepjes snijdt.

Linten van komkommer en wortel met een zoetzure dressing

Bij een lekkere salade hoort natuurlijk ook een lekkere dressing. Voor het recept van de dressing wordt azijn met suiker en een smaakmaker gekookt. De zoetzure dressing giet je heet over de wortel, zodat die een beetje kan garen en iets zachter wordt, zodat de wortel makkelijker te eten wordt. Door de dressing er heet over te gieten, en de wortel samen met de dressing af te laten koelen, trekt de smaak er goed in.

Winterpeen

Winterpeen

De naam is wat misleidend, want ondanks dat winterpeen traditioneel vooral in de winterse gerechten wordt gebruikt, kun je ze jaarrond kopen.

Komkommersalades

Verse komkommersalade recepten om echt mee te verrassen

Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 komkommer
  • 1 dikke winterwortel
  • 6 radijsjes
  • 3 cm verse gember
  • 150 ml azijn
  • 75 gram suiker
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zoetzure linten van komkommer en wortel:

Snijd de komkommer en wortel in lange slierten. Dit kan door gebruik te maken van een spiralizer, of met een kaasschaaf en een mes.

Doe de wortel in een hittebestendige kom.

Kook de azijn met de suiker en de gember 1 minuut op een zacht vuurtje, zodat de smaak van de gember in de dressing kan trekken. Voeg een beetje zout en peper naar smaak aan de zoetzure dressing toe.

Haal de gember uit de siroop en giet de dressing over de wortel linten. Meng even goed door en laat afkoelen.

Snijd de radijsjes in reepjes.

Meng de linten komkommer en de reepjes radijs vlak voor het serveren door de wortel. Als je dit te lang van tevoren doet, verliest de komkommer zijn knapperigheid en de radijsjes zullen verkleuren.

Serveer de zoetzure linten van komkommer en wortel in een mooie grote schaal.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteRadijs
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Lunchsalade met verse haring en botersla
Salade

Lunchsalade met verse haring en botersla: makkelijk en lekker

Ouderwetse kropsla recept
Salade

Ouderwetse kropsla; zo kreeg je sla vroeger!

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!