Avocado dip – Een supersimpele avocado dip, die hartstikke smaakvol is. En die heerlijk is op de borreltafel om te dippen of voor gebruik in salades, op een broodje of in een wrap.
Geen mayonaise
Wat is er nu leuker dan zelf dips maken? Vaak neem je voor het maken van dips mayonaise, waar je van alles aan toevoegt. Probeer eens de avocado dip. Dat lijkt heel wat, maar het is eigenlijk heel simpel. Als je avocado pureert, wordt het een lekker smeuïge crème die niet veel extra’s meer nodig heeft. Ook is het fijn dat je er niet een hele waslijst aan boodschappen voor nodig hebt. Avocado, limoen en crème fraîche zijn de basis, met de rest kun je spelen. Voeg iets toe of laat iets weg, dat is geheel aan jou en je voorraadkast.
Bewaar de pit, deze helpt tegen verkleuren als je de dip wilt bewaren
Avocado dip heeft een prachtige groene kleur
Avocado heeft een prachtige groene kleur. Maar behandel dit delicate stuk fruit goed, want het verkleurt nogal snel. Dit doet niet af aan de smaak, maar het oogt minder smakelijk en een mooie look is ook erg belangrijk. Doe er daarom tijdens het pureren al een scheutje limoensap bij, om verkleuring te voorkomen. Je wilt wel een mooie groene dip en geen grauw mengsel. Je kunt de dip dus het beste kort van tevoren maken. Wil je hem wat eerder maken of heb je over? Zet de avocado dip dan in de koelkast in een luchtdicht potje of bakje waar geen licht in komt en leg de pit erbij. Je kunt het potje eventueel ook in aluminiumfolie wikkelen, zo verkleurt de avocado dip niet zo snel.
Avocado dip is erg lekker op een boterham oude kaas
Niet alleen voor tortilla chips
Chips is natuurlijk altijd lekker om te dippen, maar wil je op de gezondere tour? Neem dan reepjes komkommer, wortel, paprika of bleekselderij. Je kunt de avocado dip ook gebruiken in plaats van kruidenboter op een lekker vers (stok)brood. Avocado dip is ook heel lekker op een broodje met bijvoorbeeld gekookt ei, zalm of een plak Hollandse kaas. Maak een wrap met tonijn of met lekker veel gegrilde groente en mozzarella en avocado dip. Je maakt dus niet snel teveel van de dip omdat je die op heel veel manieren kunt gebruiken.
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Avocado dip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote avocado
- 1 theelepel limoensap
- 1 eetlepel crème fraîche
- zout en peper
- chilivlokken, dille of koriander (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je avocado dip:
Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Bewaar de pit.
Schep het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een smalle hoge kom als je de staafmixer gebruikt.
Gebruik je een hakmolentje, doe het vruchtvlees dan in het bakje van het hakmolentje. Doe er het limoensap bij en blender tot een gladde massa. Breng nu op smaak met de crème fraîche, zout en peper. Voeg er eventueel verse kruiden zoals fijn gehakte dille of koriander aan toe.
Serveer de avocado dip in een leuk kommetje en strooi er eventueel chilivlokken of verse kruiden over.
Tafel lekker !!