Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Bechamel van bloemkool

een gezonde vervanger voor de standaard bechamelsaus

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
0
bechamel van bloemkool

Bechamel van bloemkool – Dat de bloemkool een alleskunner is, is algemeen bekend. Niet voor niets is het de populairste groente in Nederland. Maar er zijn ook dingen die je misschien nog niet weet. En dat is bijvoorbeeld dat je, met dit makkelijke recept, een saus kunt maken van bloemkool. Ja, echt!

Bechamel, maar dan anders

Tja, hopelijk ken je de bechamel wel. Je weet wel, die lekkere dikke witte saus die je in een lekkere lasagne aantreft. Een echte klassieker! Deze bechamel van bloemkool is absoluut niet die klassieker. De klassieke bechamelsaus maak je van boter, bloem en melk en dat is dus een stevige voedzame saus. Logisch, je verwerkt er boter en bloem in. Maar als je dit recept voor bechamel van bloemkool gaat maken zul je ontdekken dat het heel anders kan.

Bechamel van bloemkool

De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Je gaat een saus maken die voor het grootste deel uit bloemkool bestaat. Dat klinkt gezond, toch? Het is in ieder geval gezonder dan de standaard bechamelsaus. Je maakt de saus door eerst de bloemkool te pureren. Dan verdun je dat vervolgens met melk en een klontje boter of een scheutje olie. Zo makkelijk is het! Ga eens aan de slag met dit snelle recept en ontdek een hele nieuwe saus. Breng die saus achteraf ook lekker op smaak met verschillende soorten kruiden. Denk aan knoflook en Italiaanse kruiden als je de saus bij pasta of groenten gaat serveren. Gebruik kerrie als je de saus bij kool serveert en als je de bechamel van bloemkool in een lasagne wil gebruiken breng je die natuurlijk op smaak met kaas. Je kunt er echt eindeloos mee variëren.

Pak de blender er maar bij

De klassieke keuken is prachtig. Een klassieke bechamel vraagt de nodige aandacht. Je gaat dan aan de slag met een pannetje en een garde. Voor de gezondere bechamel van bloemkool is dat niet nodig. Dit recept kun je gewoon in de blender maken, en als je die niet hebt, gebruik je een keukenmachine of een staafmixer. Met dit recept voor bechamel van bloemkool heb je iets gezonds, iets unieks en iets lekkers ontdekt dat je in heel veel gerechten kunt gebruiken. Denk aan de lasagne, de moussaka, maar ook het sausje bij vlees, vis, groenten of pasta.

bloemkool pureren

Bloemkool pureren; dit moet je ontdekken!

Je denkt al snel aan stamppot bij bloemkool pureren, maar er zijn nog zo veel meer verrassend lekkere recepten met gepureerde bloemkool.

Bechamel van bloemkool

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 bloemkool
  • 25 gram boter of olie
  • 100-200 ml warme melk
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden naar wens

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bechamel van bloemkool:

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook die samen met de in plakjes gesneden knoflook en een snufje zout in een laagje water gaar. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken.

Verwarm de melk.

Doe de bloemkool in een blender, een keukenmachine met messen of gebruik de staafmixer. Voeg de boter en een klein gedeelte van de melk toe en mix net zo lang tot je een egale massa hebt. Voeg nu net zo veel melk toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Breng de bechamel van bloemkool verder op smaak met peper, zout en kruiden naar keuze. Warm nog even goed door en verwerk zoals een normale bechamelsaus.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin8TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!