• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Heerlijke dip met verse spinazie en oude kaas (10 minuten werk)

Romig, vol van smaak en fris door de citroen – deze dip zet je zo op tafel en smaakt altijd naar meer

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
0
Dip met verse spinazie en oude kaas

Een goede dip maakt iedere borrel leuker. Maar waarom zou je grijpen naar een plastic bakje uit de supermarkt als je met een handvol verse ingrediënten zélf iets veel lekkerders maakt? Deze dip met verse spinazie en oude kaas is daar het perfecte voorbeeld van. Romig, fris en met een diepe kaassmaak – en dat alles in minder dan tien minuten.

De basis is verse spinazie. Dat geeft niet alleen smaak, maar ook een mooie groene kleur die meteen opvalt op tafel. Supermarktbakjes vol conserveringsmiddelen worden vaak slap en vlak van smaak. Met verse spinazie proef je echt groente. Rauw, dus vol vitaminen.

Wat deze dip zo smeuïg maakt? Geen room of mayo, maar simpelweg cashewnoten. Die zorgen voor een zachte structuur én vullen goed. Even malen in de blender met een kneep citroen, een teentje knoflook en wat olijfolie, en je bent al bijna klaar. De oude kaas maakt het af. Kies een stevige, gerijpte kaas zoals boeren oude kaas. Die geeft pit en diepte, zonder dat je extra zout hoeft toe te voegen.

De dip met verse spinazie en oude kaas is meer dan alleen een dip: zo gebruik je ‘m nog meer

Deze dip met verse spinazie en oude kaas is ideaal bij rauwkost of vers brood, maar ook verrassend goed als broodbeleg. Een dikke laag op een sneetje zuurdesem, eventueel met wat extra plakjes tomaat of komkommer – daar heb je weinig meer bij nodig. Ook op bruschetta doet deze dip het goed. Even een sneetje geroosterd stokbrood, een lik van deze spread erop, en klaar.

Wil je er een lichte maaltijd van maken? Meng een paar lepels van de dip door warme pasta, samen met kerstomaatjes en een handje extra spinazie. Je hebt dan in vijf minuten een voedzame maaltijd op tafel. Voeg eventueel een scheutje pastawater toe als de saus iets te dik is.

Voor een dressing kun je simpelweg wat water of extra citroensap toevoegen. Dat maakt het mengsel dunner en perfect om over een salade te sprenkelen.

Zelfgemaakt smaakt echt beter

Het fijne van zelf maken: je weet precies wat erin zit. Geen bindmiddelen, geen vage E-nummers. Gewoon verse spinazie, goede kaas, noten en olie. En je maakt alleen wat je nodig hebt. Restje over? De dip met verse spinazie en oude kaas blijft in een goed afgesloten potje in de koelkast zeker 3 dagen goed.

Serveer de dip in een mooi kommetje, met een scheutje olijfolie bovenop en eventueel wat gehakte nootjes of spinazie voor de sier. Zo laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan wat je serveert – en dat proef je.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Heerlijke dip met spinazie en kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 8 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 60 gram verse spinazie
  • 60 gram cashewnoten
  • 60 ml olijfolie
  • 60 gram oude kaas
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Rasp de oude kaas.

Doe de geraspte kaas, spinazie, cashewnoten, olijfolie, citroenrasp en -sap, en knoflook in een blender of foodprocessor.

Mix alles tot een gladde en romige substantie.

Proef het mengsel en voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep de pesto in een kommetje en decoreer eventueel met extra gehakte spinazie, cashewnoten en een beetje olijfolie.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Jam met minder suiker
Jam en chutney

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

botersaus
Saus

Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!

Kaassaus van boerenkaas
Saus

Zelf kaassaus maken met boerenkaas; daarmee maak je echt verschil

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!