Heerlijke dip van feta en citroen – Gemak staat tegenwoordig centraal. Het woordje gemak kun je echter op meerdere manieren invullen. Deze dip van feta en citroen is supermakkelijk maar ondanks dat ook een indrukwekkend recept. Zo eentje die blijft hangen. Geloof me, je vrienden zullen bij ieder volgend samenzijn opnieuw vragen om deze dip.
Geen dip uit een zakje
Je kunt allerlei zakjes kopen met kant-en-klaar dipsauzen, maar het openmaken en mengen met mayonaise duurt waarschijnlijk nog langer dan zelf deze dip maken en ja over het smaakverschil hebben we het dan nog niet. Een dip van feta en citroen die heerlijk smaakt op de borreltafel samen met een stukje Turks brood, stokbrood of een tortilla. Je zou de dip eventueel ook kunnen serveren bij een stukje vlees of vis.
Driehoekje van een tortilla
Wil je ze niet als op de foto serveren met tortilla driehoekjes? Deze kun je maken door wat boter te smelten hierboven een teentje knoflook uit te knijpen en de tortilla’s met deze boter te besmeren. Vervolgens strooi je er wat fijn gesneden peterselie over en doet ze voor een paar minuutjes in een voorverwarmde oven van 220 graden. De peterselie kun je natuurlijk ook vervangen door een ander kruid zoals koriander of bieslook.
Citroen; een veelzijdige supervrucht
De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.
Dip van feta en citroen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram feta
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 à 2 eetlepels vers citroensap
- 1 teen knoflook
- 6 eetlepels olijfolie (extra virgine) + een klein beetje voor decoratie
- 1/4 theelepel chilivlokken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de dip van feta en citroen:
Doe de feta, de citroenrasp (houd een klein beetje achter voor decoratie), 1 eetlepel citroensap, de knoflook en de olijfolie in een blender of in een kom en gebruik een staafmixer. Blend net zo lang tot je dip net niet helemaal glad is. Proef en is het te zout voeg dan nog wat citroensap toe. Schep in een schaaltje sprenkel hierover wat olijfolie, chilivlokken en de achtergehouden rasp van de citroen.
Tafel lekker !!
Ik vond deze veel te zout, weggegooid…jammer..
Misschien is het beter de dip op basis van griekse yoghurt te maken waarin je de feta kruimelt?
Dat is een kwestie van smaak, maar kan zeker