Feta-paprika dip, lekker fris – Soms kan het zo simpel zijn, je snijdt wat, je plukt wat, je husselt wat door elkaar, proeft, doet er nog wat zout en peper bij, je proeft nog een keer en je bent klaar in nog geen 10 minuten. En lekker! En je vraagt je af waarom je dit niet eerder gemaakt hebt, want regelmatig heb je alles in huis.
Ik had er een vakantie voor nodig. Waar we op een terrasje in de zon eens niet voor de hoofdgerechten gingen, maar allemaal kleine voorgerechten namen. Stukje brood erbij, glaasje wijn, heerlijke temperatuur. Dan smaakt alles beter denk je, maar nog geen twee dagen nadat ik weer thuis was, heb ik met de instructies van de kok aldaar dezelfde dip gemaakt. En of het nou ligt aan die instructies (neem wel echte feta!!!) of aan het zonnetje hier, het smaakt net zo lekker. Dus hierbij één van Babi’s secrets zoals ik het maar zal noemen: de feta-paprika dip! Verwacht je veel mensen, maak dan ook eens een versie met een oranje, gele of groene paprika.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Frisse feta-paprika dip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rode (of oranje) paprika
- 200 gram feta
- 2 teentjes gepelde knoflook (of eentje meer)
- olijfolie
- vers gemalen peper en zout
- 6 takjes platte peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de feta-paprika dip:
Haal de zaadlijst uit de paprika en snijd hem in grove stukken en doe de stukken samen met de knoflook, de peterselie en een scheutje olie in de blender. Zet de blender maar even aan, het moet geen pap worden, maar alles moet wel fijn zijn.
Verkruimel de feta erover en zet de blender nog één tel aan zodat alles goed door elkaar zit. Proef! En voeg dan pas peper en zout toe. Niet eerder (ook één van de instructies van Babi)! Doe de feta-paprika dip in een schaaltje en geef er een lekker stukje stokbrood of geroosterd brood bij.
Tafel lekker !!
Reacties