Fruitige guacamole – Guacamole is een typisch Mexicaanse dipsaus met als basis ingrediënt avocado. Wij zijn er thuis gek op en vinden het dan ook heerlijk om met een stukje tortilla lekker te dippen in deze saus, maar een guacamole kan ook goed worden toegevoegd aan ieder ander (Mexicaans) gerecht. Guacamole leent zich perfect om een beetje mee te experimenteren naast de avocado kunnen er diverse andere ingrediënten worden toegevoegd.
Samen met wat tortilla chips creëer je in een handomdraai een lekker snackje voor op de borreltafel.
Ik koos deze keer voor een fruitige guacamole, lekker veel vers fruit toevoegen om de guacamole een extra frisse draai te geven. Een absolute hit.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Fruitige guacamole
- 2 avocado’s
- 1/2 mango
- 1 schijf ananas 1 cm dik
- 1 kiwi
- sap van 1 limoen
- 1/2 rood pepertje
- 1 bosje koriander
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit, dit doe je het makkelijkst door een mes in de pit vast te tikken en een kwartslag te draaien, til het mes omhoog, de pit zal nu aan het mes blijven hangen. Glijd met een lepel tussen de schil en het vruchtvlees van de avocado en schep zo het vruchtvlees uit de schil. Snijd en schil al het overige fruit en snijd het in kleine stukjes. Verwijder uit het rode pepertje de zaadjes en zaadlijsten en snijd deze in kleine fijne stukjes. Snijd de koriander zeer fijn.
Doe de avocado, het pepertje en de koriander in een kom en pureer dit lichtjes door elkaar, doe alle overige ingrediënten erbij en roer nog even om. Besprenkel het geheel met het sap van de limoen. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
De tortilla’s bracht ik een beetje extra op smaak. Ik maakte een tortilla gezoet met wat kaneelsuiker, een knoflook tortilla en een met koriander.
Verwarm hiervoor de oven voor op 220 graden.
Voor de zoete en koriander tortilla smelt je wat boter en smeert hier de tortilla lichtjes mee in, bestrooi de tortilla vervolgens met de kaneelsuiker welke je maakt door suiker en kaneel met elkaar te mengen of met fijngesneden koriander. Voor de gekruide tortilla smelt je wat boter en knijp hierboven één teen knoflook uit. Meng dit en smeer hier de tortilla lichtjes mee in.
Snijd de tortilla nu met een pizzasnijder (eventueel met een scherp mes) in puntjes en leg de puntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak enkele minuten in de voorverwarmde oven.
Dip lekker !!