Hummus met avocado – Luxe hummus met avocado is lekker zacht van structuur en heerlijk romig van smaak door de toevoeging van avocado.
Met een beetje extra
Hummus wordt gemaakt van gekookte kikkererwten met tahin. Als basis is die hummus al heerlijk, maar door er avocado aan toe te voegen wordt het geheel zijdezacht en romig van structuur en smaak. Het citroensap zorgt voor een fris accent. Een echt lekkere hummus om groente en brood mee te dippen of op een broodje met beleg naar keuze.
Hummus met avocado (groene hummus)
Door toevoeging van de avocado krijgt de hummus een fris groene kleur. Maar avocado heeft de neiging om erg snel donker te kleuren. Dit kun je voorkomen door direct citroensap over de avocado te gieten en, raar maar waar, de pitten van de avocado te bewaren in de spread. Doe spreads met avocado ook in een bakje waar geen licht in kan en dek de bovenkant af met een laagje plasticfolie. Het is namelijk licht en lucht waar de avocado op reageert. Direct opeten is natuurlijk de beste oplossing.
Wist je dat de avocado fruit is en niet zoals velen denken een groente? Koop de eetrijpe avocado, het is namelijk vaak lastig inschatten wanneer een avocado eetrijp is. Vaak ben je net te vroeg en is hij te hard, een andere keer heb je bruine vlekken en kun je de helft weggooien.
Bereidingstijd
Let op, het lekkerste resultaat krijg je bij het gebruik van gedroogde kikkererwten. De bereidingstijd bij onderstaand recept gaat ervan uit dat je de kikkererwten al gekookt hebt. Als je voor echte smaak gaat en de hummus met avocado met gedroogde kikkererwten maakt, kun je dus het beste de dag ervoor alvast de kikkererwten weken (8 uur) en koken (30 minuten).
Gedroogde erwten; met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Hummus met avocado
Ingrediënten voor dit recept
- 400 gram gekookte kikkererwten
- 2 eetrijpe avocado’s
- 40 gram tahin
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 40 gram citroensap
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 2-3 eetlepels ijskoud water
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je hummus met avocado:
Doe de kikkererwten, de avocado in stukken, het citroensap, de peterselie, de knoflook en de tahin bij voorkeur in een mengkom van een keukenmachine met messen. Heb je die niet dan kan een staafmixer of blender ook uitkomst bieden.
Meng alles goed door elkaar tot een glad geheel. Veeg tussendoor de randen schoon. Giet er al mengend eerst de olie en dan het water toe tot je de gewenste dikte hebt. Proef en voeg zout en peper en eventueel nog een beetje citroensap naar smaak aan toe.
De hummus met avocado stijft nog een beetje op als die een tijdje in de koelkast gestaan heeft.
Serveer de hummus met avocado met verse knapperige groenten of met brood, chips of tortillachips.
Tafel lekker !!
Ik maak mijn confituur steevast met maar 350 Gr suiker per kg zuiver fruit wil zeggen ,het fruit of sap koken afschuimen en dan pas afmeten of wegen vervolgens naar gelang het zoet of zuur fruit is 300 a350 gr suiker en 100gr tagatese + ,10gr Pechtine koken en in zuivere potjes doen
Nooit problemen