• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Hummus van bietjes met geitenkaas

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
0
Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas – Als je rode bietjes zegt, denk je al snel aan de rode bietjes voor het avondeten. Vroeger at je misschien rode bietjes met aardappelen en een speklap, maar vandaag de dag kun je gewoon rode bieten op een broodje of op een toastje smeren. Met dit snelle en supermakkelijke recept ga je dat ontdekken.

Makkelijker wordt het niet

Zes ingrediënten (tenzij je de olijfolie, zout en peper ook mee wil tellen) en een keukenmachine. Dat is alles wat je nodig hebt om hummus van bietjes met geitenkaas te maken. Als je gekookte rode bieten en gekookte witte bonen hebt natuurlijk. Heb je die niet dan duurt het wat langer, maar op Lekker Tafelen vind je volop ideeën met rode bieten, dus het is de moeite waard. En op de website vind je ook heel veel recepten met gedroogde bonen. Dus misschien kun je een paar van die lekkernijen combineren zodat je tijd bespaart. Als je eenmaal de gekookte bieten en de gekookte witte bonen hebt, ben je in 10 minuten klaar.

Dit kun je met een hummus van bietjes met geitenkaas

Je maakt dit makkelijke recept dus in 10 minuten. Maar dan. Dan heb je een zalige, roze spread die je waarschijnlijk op de borreltafel zet, of die je op een broodje of een toastje smeert. Maar je kunt veel meer met een hummus van bietjes met geitenkaas. Hier zomaar een aantal ideeën om deze hummus te gebruiken. En, als je meer ideeën hebt, deel ze dan gerust in het reactieformulier onder dit recept.

  • Idee 1: Serveer de hummus van bietjes met geitenkaas heel makkelijk als dipsaus met groenten zoals wortels, komkommers, paprika’s en bleekselderij, of met crackers en pita chips.
  • Idee 2: Gebruik de spread als broodbeleg. Dat kan puur, maar ook met extra toppings als plakjes avocado, tomaat, komkommer of radijs. Zo bouw je een feestje van je lunch.
  • Idee 3: Gebruik als vulling in een wrap. Je ziet talloze recepten met roomkaas als basis, maar daar kun je ook deze zelfgemaakte hummus van bietjes met geitenkaas voor gebruiken. Dat is gezonder, lekkerder en helemaal van jou zelf.
  • Idee 4: Als je de hummus verdunt met een beetje water, citroensap of olie kun je hem gebruiken als een romige saladedressing. Heel geschikt in een makkelijke salade van gemengde groenten, en het past ook heel goed bij salades waar noten, feta of geitenkaas in gebruikt wordt.
  • Idee 5: Maak je een bowl? Combineer in een bowl bijvoorbeeld quinoa, geroosterde groenten, kikkererwten en spinazie en voeg een flinke schep van de hummus van bietjes met geitenkaas toe om er echt iets lekkers van te maken.
  • Idee 6: Je kunt de hummus gebruiken om groenten mee te vullen. Denk aan gevulde paprika’s, gevulde champignons, of gevulde courgette. Bak ze in de oven en je hebt een heerlijke, makkelijke, gezonde en vegetarische maaltijd.
  • Idee 7: De hummus is ook heerlijk in gevulde eieren. Snijd de eidooier fijn en meng met de hummus. Doe dit dan terug in de eieren en je hebt een makkelijke en geweldig lekkere snack.

En nog een superleuke, gebruik de hummus van bietjes met geitenkaas op toast of geroosterd stokbrood of knäckebröd met toppings als gerookte zalm, kappertjes en rode ui. Dat kun je bij het ontbijt geven, maar ook als brunch, lunch of als gezonde snack tussendoor.

En voor de liefhebbers

In dit recept ga je met gekookte witte bonen aan de slag omdat dat een net iets zachtere smaak en een wat zachtere structuur geeft, maar schroom niet om ervan af te wijken en bijvoorbeeld gewoon kikkererwten te gebruiken. Eén ding is zeker. Met dit recept voor hummus van bietjes met geitenkaas heb je een multifunctionele basis in huis voor heel veel verschillende momenten. Laat je het even weten als je het gemaakt en geproefd hebt?

Gedroogde bonen handige tips en heerlijke recepten

Gedroogde bonen; handige tips en heerlijke recepten

Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!

Rode bieten

Rode bieten; kleur op je bord!

Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!

Hummus van bietjes met geitenkaas

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram gekookte rode bietjes
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 300 gram gekookte witte bonen
  • 60 gram tahin
  • sap ½ citroen
  • 2 eetlepels rode balsamico azijn
  • 50 gram olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Hummus van bietjes met geitenkaas:

Doe alle ingrediënten, op de olie en de zout en peper na, in een keukenmachine met messen en meng alles goed samen tot een glad geheel.

Voeg de helft van de olie in een straaltje toe onder het mengen.

Breng op smaak met zout en peper.

Doe de hummus van bietjes met geitenkaas in een kommetje en verdeel er de rest van de olijfolie overheen.

Serveer met brood en verse groente om te dippen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteHummusKaas - Geitenkaas
DeelPin23VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Jam met minder suiker
Jam en chutney

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

Dip met verse spinazie en oude kaas
Saus

Heerlijke dip met verse spinazie en oude kaas (10 minuten werk)

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

botersaus
Saus

Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!

Reacties 8

  1. Lieve Van Rompaey says:
    10 maanden geleden

    Hallo,
    op de website staan veel interessante recepten en boeiende weetjes. Vroeger kon ik de recepten die ik wilde maken kopiëren naar een worddocument en vervolgens printen. Is dit niet meer mogelijk?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      10 maanden geleden

      Dank voor het compliment Lieve. Het kopiëren en printen van recepten is inderdaad niet meer mogelijk.

      Beantwoorden
      • Cecile Geurts-Huijbers says:
        10 maanden geleden

        Heel erg jammer dat we niet meer kunnen printen. Ik kan moeilijk van een scherm lezen doordat ik een herseninfarct heb gehad, van papier lezen is dan gemakkelijker, je kunt dan ook doorstrepen wat je gehad hebt en er aantekeningen bij zetten. Heel jammer!
        Lieve groet Cecile

        Beantwoorden
  2. Trui says:
    2 jaar geleden

    Deze verzameling recepten is uitdagend nieuw voor mij. Inspirerend. Proficiat. TT

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Dank je Trui, fijn dat we je kunnen inspireren.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief