• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Jachtsaus

Een heerlijke saus met een volle smaak

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
2
jachtsaus

Jachtsaus – Bij een mooi stuk vlees hoort een mooie saus. En die mooie sauzen zijn makkelijker zelf te maken dan je verwacht. Jachtsaus is een klassieke saus met paddenstoelen, die het prima doet bij bijvoorbeeld een stuk gebraden wild. Met een zelfgemaakte maak je indruk bij je gasten, want je proeft aan een saus direct of die wel of niet uit een pakje komt. Gewoon de keuken in en zelf maken. Met het recept dat onderaan de pagina staat.

Jachtsaus met verse paddenstoelen

In het recept voor een goede jachtsaus vind je altijd paddenstoelen terug. Verse paddenstoelen natuurlijk. En die verse paddenstoelen zijn in de jachtsaus van dit recept dan ook echt het hoofdingrediënt. Er wordt gezegd dat de jagers vroeger paddenstoelen plukten als ze terugkwamen van de jacht. Die vers geplukte paddenstoelen werden dan gebruikt om een heerlijke saus te maken die geserveerd werd bij het pas geschoten wild. Jij zult die paddenstoelen waarschijnlijk in de winkel kopen. Kies een mis, of nog beter, je kunt ook zelf een mix maken van de paddenstoelen die jij lekker vindt.

Vers gemaakte saus is echt veel lekkerder

Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat er zoveel zakjes instant saus verkocht worden. Ook voor het maken van een jachtsaus. Een poedertje met een beetje water, dat is zo’n saus uit een zakje. Als je dan toch een mooi stuk rundvlees of wild hebt, maak je daar toch ook even zelf een saus bij? Zo moeilijk is dat echt niet. Eerder makkelijk als je een goed recept gebruikt. Zo’n zelfgemaakte saus is een compliment aan je gasten. Jouw trots op tafel en bovendien kun je een beetje spelen met de kruiden in het recept van zo’n saus, waardoor het gerecht dat je serveert helemaal je eigen stijl meekrijgt. Probeer de jachtsaus maar eens bij een lekkere biefstuk. Je weet niet wat je proeft.

Als je dan toch een mooi stuk rundvlees of wild hebt, maak je daar toch ook even zelf een jachtsaus bij? Zo moeilijk is dat echt niet!

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Jachtsaus

Porties: 1/2 liter
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 deciliters wildfond
  • 2 deciliters rode wijn
  • 2 eetlepels verse room (optioneel)
  • 1 eetlepel boter
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 200 gram gemengde paddenstoelen (vaak verkocht als wildmix)
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Jachtsaus zelf maken doe je zo:

Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen beetgaar.

Haal de paddenstoelen uit de pan en voeg een beetje boter toe en fruit hierin de sjalotjes glazig. Voeg de rode wijn toe en laat dit even inkoken. Voeg dan ook de wildfond toe en breng dit nu samen aan de kook.

Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de saus en breng alles op smaak met wat zout en peper.

Los eventueel een beetje maizena op in water om de saus bij te binden, de dikte van de saus is een kwestie van smaak. Warm even goed door tot alles heet is.

Haal de pan van het vuur, en roer, als je dat wenst, de room door de saus en doe de jachtsaus in een sauskom. Strooi er wat verse peterselie over en serveer de jachtsaus bij een vleesgerecht naar keuze.

Tafel lekker !!

DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kerrie hollandaise saus
Saus

Kerrie hollandaise saus

Hummus met spinazie en artisjok
Saus

Hummus met spinazie en artisjok

pruimenjam maken
Jam en chutney

Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

pittige tomatensaus van verse tomaten (6)
Saus

Pittige tomatensaus van verse tomaten

Knoflooksaus zelf maken
Saus

Knoflooksaus zelf maken met zure room

Kwarkdip met paprika en verse kruiden
Saus

Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel

Reacties 4

  1. Lucas says:
    7 maanden geleden

    Een lekkere aanvulling is wat gerookte spekblokjes of fijn gesnipperde zwarte woud ham mee opbakken met champignons. Let wel op met zout dan…

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Dat is inderdaad een lekkere aanvulling voor een jachtsaus Lucas. Bedankt voor je tip!

      Beantwoorden
  2. Trude van Herpen-Bartlema says:
    1 jaar geleden

    Ik heb de jachtsaus vandaag gemaakt, en we hebben gesmuld.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat het recept van Jachtsaus in de smaak is gevallen Trude.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!