• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus Jam en chutney

Curd van verse frambozen voor in taart of op brood

Maak iets bijzonders met rijpe frambozen: deze fruitige curd is vol van smaak en verrassend veelzijdig

Connie Derks door Connie Derks
in Jam en chutney
0
0
Curd van verse frambozen

Curd van verse frambozen is een frisse, zelfgemaakte spread die je verrassend makkelijk zelf maakt. Deze curd van verse frambozen is heerlijk op scones, in taartjes of gewoon op een dikke plak vers brood. Door de frambozen zachtjes te verwarmen met suiker en eieren ontstaat een smeuïge en frisse curd die je helemaal zelf op smaak brengt.

Deze curd van verse frambozen is ideaal als je eens iets anders wilt dan de klassieke lemon curd. Dankzij de mooie roze kleur en de intense frambozensmaak is het een vrolijke aanvulling op je ontbijttafel of high tea. Bewaar hem in een schoon potje en je hebt altijd een huisgemaakte lekkernij bij de hand.

Curd van verse frambozen

Porties:1 potje
Voorbereiding:5 minuten
Bereiding:20 minuten
Totale tijd:25 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram verse frambozen
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je curd van verse frambozen:

Kook de frambozen met 2 eetlepels water 1-2 minuten tot ze hun sap loslaten.

Giet de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen.

Druk met een lepel het sap eruit en schud de zeef goed om zoveel mogelijk sap te verkrijgen.

Weeg 150 gram van het sap af en doe dit in een pannetje met dikke bodem.

Voeg de suiker, het limoensap, het zout en de eidooiers toe en roer goed door.

Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.

Zet de pan op middelhoog vuur en blijf roeren om klonten en aanbranden te voorkomen.

Blijf roeren tot de curd dikker wordt, ongeveer bij 80 graden. Test de dikte door met je vinger een streep op een spatel te trekken; als de streep blijft staan, is het klaar.

Giet de hete curd in glazen potjes en sluit ze direct af.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: Glutenvrij, Vegetarisch
Kooktechniek: Koken
Kooktijd: 15-30 minuten
Verse ingrediënten: -

Curd van verse frambozen is echt iets voor liefhebbers van zelfgemaakte zoetigheden. Je proeft meteen dat deze curd van verse frambozen veel intenser is dan een potje uit de winkel. Met een paar basisingrediënten en een klein beetje geduld maak je een curd die je kunt gebruiken voor taartvullingen, gebak of gewoon op een cracker.

Gebruik verse ingrediënten voor curd van verse frambozen

De kracht van deze curd van verse frambozen zit in het gebruik van verse frambozen en echte roomboter. Dit geeft niet alleen een mooie kleur, maar ook een volle smaak. Het zeven van de pitjes zorgt ervoor dat de curd zijdezacht is. Zo maak je een professioneel ogend eindresultaat zonder kunstmatige toevoegingen.

Serveer- en bewaartips voor curd van verse frambozen

Deze curd van verse frambozen bewaar je in een schone, goed afsluitbare pot in de koelkast. Zo blijft hij zeker een week goed. Heerlijk op scones, tussen biscuitdeeg of als frisse laag in een cake. Maak gerust een dubbele portie, want deze curd van verse frambozen is zo op!

Curd van verse frambozen

Porties: 2 jampotjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram verse frambozen
  • 2 eetlepels water
  • 15 ml limoensap
  • 275 gram suiker
  • 7 eidooiers
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Kook de frambozen met 2 eetlepels water 1-2 minuten tot ze hun sap loslaten.

Giet de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen.

Druk met een lepel het sap eruit en schud de zeef goed om zoveel mogelijk sap te verkrijgen.

Weeg 150 gram van het sap af en doe dit in een pannetje met dikke bodem.

Voeg de suiker, het limoensap, het zout en de eidooiers toe en roer goed door.

Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.

Zet de pan op middelhoog vuur en blijf roeren om klonten en aanbranden te voorkomen.

Blijf roeren tot de curd dikker wordt, ongeveer bij 80 graden. Test de dikte door met je vinger een streep op een spatel te trekken; als de streep blijft staan, is het klaar.

Giet de hete curd in glazen potjes en sluit ze direct af.

Tafel lekker !!

DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Bramenjam
Jam en chutney

Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Rode bessengelei
Jam en chutney

Rode bessengelei maken van verse rode bessen

Frisse lemoncurd van eidooiers voor taart, toetjes of ontbijt
Jam en chutney

Frisse lemoncurd van eidooiers voor taart, toetjes of ontbijt

Jam met minder suiker
Ontbijt

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

Cranberry-appelchutney
Jam en chutney

Cranberry-appelchutney

perenchutney
Jam en chutney

Perenchutney

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!