Pittige Tomatenchutney – Tomatenchutney is een rijkdom in je voorraadkast. Als het seizoen op zijn best is maak je deze pittige chutney en je kunt nog veel langer genieten van onze eigen Hollandse tomaatjes. Het voordeel van een tomatenchutney is ook dat je het praktisch overal bij kunt combineren. Of het nu een stevige karbonade of een lekker stukje kipfilet is. Ook met kabeljauw of andere witvis is deze chutney echt een feest. Vergeet ook niet dat zo’n pot tomatenchutney een heerlijk cadeautje is als je bij vrienden wordt uitgenodigd voor een barbecue. De pittige tomatenchutney misstaat absoluut niet tussen de verschillende andere barbecuesauzen.
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Pittige Tomatenchutney
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram trostomaten, gehalveerd
- 4 teentjes knoflook, ongepeld
- 1 citroen, in plakjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 eetlepel suiker
- zout en peper
- 4 eetlepel olijfolie
- 6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
- 12 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
- lage ovenschaal of braadslede
- jampot met deksel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pittige tomatenchutney:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten met de snijkant boven naast elkaar in de ovenschaal of braadslede. Leg de teentjes knoflook, plakken citroen en kruiden ertussen. Strooi er suiker, zout en peper over. Druppel de olie erover. Rooster de tomaten 40-45 minuten in het midden van de oven.
Verwijder de kruiden. Pureer de helft van de tomaten met de gepelde knoflook grof. Snijd de rest van de tomaten (verwijder de losse schillen) iets kleiner. Meng ze door de gepureerde tomaten met de gedroogde tomaten en olijven. Schep de pittige tomatenchutney in de glazen pot.