• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

Een heerlijke kaassaus van Cheddar kaas

0
Kaassaus voor bij nacho's

Kaassaus voor bij nacho’s – Warme tortillachips met een lekker sausje, dat is toch een ultieme snack! Als je in de supermarkt een zak van die chips koopt, dan staan er 9 van de 10 keer potjes met een kaasdipsaus naast. Dat sausje kun je dan opwarmen in de magnetron. Lekker makkelijk, en lekker snel, zou je zeggen. En dat is het natuurlijk ook. Alleen… het is niet de lekkerste optie. Je kunt die kaassaus voor bij nacho’s namelijk ook zelf maken. Dat is niet moeilijk, maar wel veel lekkerder. Je kunt dat sausje dan ook aanpassen aan jouw smaak. En, als je het een keer zelf hebt gemaakt, koop je waarschijnlijk nooit meer zo’n potje. Die saus kun je natuurlijk ook nog voor andere dingen gebruiken dan alleen als dipsaus. De saus is ook lekker over Mexicaanse gerechten als wraps, taco’s et cetera. Maar de kaassaus mag wat ons betreft, in plaats van bij de nacho’s, ook gewoon over de bloemkool!

Geef iets echt lekkers bij de nacho’s in plaats van een sausje uit de magnetron

Voor kaassaus bij nacho’s gebruik je Cheddar

Een echt lekkere kaassaus voor bij nacho’s maak je met Cheddar. Cheddar is een soort kaas en komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar in Somerset. Het is een harde kaas die wordt gemaakt van koemelk. De smaak van Cheddar kan variëren van mild tot scherp en is afhankelijk van de rijpingsduur en de omstandigheden waarin de kaas wordt gerijpt. Jonge Cheddar heeft een milde, romige smaak en een zachte textuur, terwijl oudere Cheddar een pittige, scherpe smaak heeft en een brokkelige textuur. In Nederland is Cheddar vooral bekend als de kaas die gebruikt wordt op hamburgers in fastfoodrestaurants. Maar Cheddar is ook steeds vaker verkrijgbaar in supermarkten en speciaalzaken, zowel in de mildere als de scherpere varianten. Die Cheddar, die rasp je natuurlijk wel zelf. Een stukje Cheddar raspen voor de kaassaus bij nacho’s is echt veel smakelijker dan de plasticachtige plakjes die je in de supermarkt vindt.

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Kaassaus voor bij Nacho's

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml volle melk
  • 200 gram vers geraspte cheddar
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tot 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaassaus voor bij Nacho’s:

Smelt de boter in een sauspan, maar laat hem niet bruin worden. Voeg alle bloem in een keer toe en roer die met een rubberen spatel goed door de boter heen. Laat het mengsel 3 minuten bakken om de bloem te garen. Dit is echt belangrijk, anders smaakt de kaassaus voor bij nacho’s naar meel en niet naar kaas.

Roer dan de melk in scheutjes door het boter en bloemmengsel heen. Je zult zien dat er dan een saus ontstaat. Als je alle melk er door geroerd hebt laat je de saus een minuutje zachtjes doorkoken. Wel af en toe roeren. Smelt vervolgens de geraspte Cheddar door de saus.

Breng de saus op smaak met een theelepel gerookt paprikapoeder, en 1/4 tot een 1/2 theelepel chilipoeder. Voeg indien nodig een beetje zout toe.

Serveer de kaassaus voor bij nacho’s direct en goed warm, met een flinke schaal tortillachips. Zelfgemaakte Cheddarsaus is natuurlijk ook heerlijk bij andere gerechten.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.