Kwarkdip met paprika en verse kruiden – een heerlijke dip die ook nog eens 100% verantwoord is.
Dippen zonder schuldgevoel
Als je snacks op tafel zet zijn dat vaak de minder gezonde dingen zoals chips of frituursnacks. Dat kan best af en toe, maar wissel het regelmatig af met gezonde snacks. Een schaal met verse groenten en een kwarkdip met paprika en verse kruiden is een goed alternatief. Heel veel dips worden gemaakt met mayonaise als basis, maar door voor verse kwark te kiezen maak je er een gezonde dipsaus van. Makkelijker wordt het niet!
Kleurrijke groente om van te smullen
Door de kwarkdip met paprika en verse kruiden op een leuke manier te presenteren ziet het er direct al smakelijk uit. En als iets er kleurrijk en verzorgd uitziet, krijg je meteen zin om ervan te snoepen. Het is niet alleen mooi om te zien, maar ook erg lekker en gezond.
Een feest van kleuren en smaken
Als je een lekkere kwarkdip met paprika en verse kruiden hebt gemaakt, moet je ook nog wat lekkers hebben om te dippen. Je kunt dan kiezen voor groenten, maar toastjes of stukken gebakken aardappelen of brood kunnen ook erg lekker zijn. Jij bent de chef dus jij bepaald wat er op de schaal komt te liggen. Je kunt groenten in reepjes snijden en mooi op een bord presenteren met een schaaltje kwarkdip in het midden.
Lekkere groenten om te dippen zijn:
- Paprika
- komkommer
- koolrabi
- wortel
- tomaatjes
- bleekselderij
- witlof
- bloemkool
- broccoli
- sugarsnaps
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Kwarkdip met paprika en verse kruiden
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram volle kwark
- 1/4 paprika
- 1 volle theelepel paprikapoeder
- zout en peper
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 takjes dille
- 2 takjes basilicum
- 2 takjes peterselie
- 20-30 sprietjes bieslook
- chilivlokken (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwarkdip met paprika en verse kruiden:
Snijd de paprika in ragfijne stukjes, haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak dit fijn.
Doe de kwark in een kommetje en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Roer kort door en serveer direct. Let op, niet te lang roeren! De dip blijft dan steviger.
Maak de dip zo kort mogelijk van tevoren, je kunt de kwark afmeten in een kommetje en alles er bovenop leggen en zo koel wegzetten.
Vlak voor gebruik roer je alles even kort door. Bestrooi eventueel met chilivlokken naar smaak en dippen maar.
Serveer de kwarkdip lekker koel met veel verse groenten en stukjes brood of toast.
Tafel lekker !!