• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

Redactie door Redactie
in Saus
0
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus – Sausjes kunnen een gerecht echt helemaal afmaken. En bij een barbecue, vleesfondue of gourmet horen zeker sausjes. Het nadeel van al die sausjes is dat ze vaak wel heel lekker zijn, maar iets minder gezond. Ze bevatten heel veel suiker en als ze met mayonaise gemaakt zijn, bevatten ze ook nog eens veel vet. We hebben een wat gezonder sausje voor je gemaakt met yoghurt. En er zit ook nog eens een lekker verse mango in. De mango-yoghurtsaus past goed bij veel vleesgerechten van de barbecue, zeker als ze een Oosters tintje hebben. Het is een lekkere toevoeging aan onze kipcurry spiesjes van de barbecue bijvoorbeeld. Maar ook als dipsausje voor rauwkost, of chips doet de mango-yoghurtsaus het prima.

Mango-yoghurtsaus; variatietips

Wij hebben voor de saus gebruikgemaakt van Griekse yoghurt met 10% vet. Vind je dat vetpercentage te hoog? Gebruik dan Griekse stijl yoghurt (Griekse yoghurt en Griekse stijl yoghurt is niet hetzelfde!) met 0% vet. Ook Turkse yoghurt en Bulgaarse yoghurt hebben een lager vetpercentage dan echte Griekse yoghurt. Kies in ieder geval wel voor een dikke yoghurt.

In het recept voor de mango-yoghurtsaus staat als ingrediënt verse mango vermeld. Gebruik ook echt een verse mango. Er worden ook diepgevroren mangoblokjes verkocht, en we snappen dat de verleiding groot is om daar voor te kiezen vanwege het gemak, maar een verse mango geeft echt een beter resultaat. En we hoeven je natuurlijk al helemaal niet uit te leggen dat verse mango veel lekkerder is dan diepvries!

Er is een klein beetje cassavesiroop (eventueel te vervangen door een schepje suiker of honing) aan de mango-yoghurtsaus toegevoegd. Wil je dat liever niet, laat het dan gewoon weg. Het is ook een beetje afhankelijk van hoe zoet de mango die je hebt, is. Soms is het helemaal niet nodig om een zoetmiddel toe te voegen. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een alternatieve zoetstof.

Mango

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

Porties: 4-6 porties
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rijpe mango
  • 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 rode chilipeper, zonder zaad
  • *optioneel: 1 theelepel cassavesiroop (of honing, suiker of andere zoetstof)
  • zout
  • verder nodig: blender of staafmixer

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mango-yoghurtsaus:

Schil de mango, haal het vruchtvlees van de pit en snijd het in stukjes.

Doe de stukjes mango, de Griekse yoghurt, de chilipeper, de kardemom, de komijn, een klein beetje zout en de cassavesiroop in de blender. Mix het geheel tot een gladde saus. Schenk de saus over in een schaaltje. Proef de saus en voeg, als dat nodig is, nog wat zout toe.

Je kunt de saus eventueel garneren met wat achtergehouden mango en chilipeper, wat gehakte koriander et cetera.

Bewaar de mango-yoghurtsaus tot je hem gaat gebruiken in de koelkast.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel
DeelPin10VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Dip met verse spinazie en oude kaas
Saus

Heerlijke dip met verse spinazie en oude kaas (10 minuten werk)

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

botersaus
Saus

Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!

Kaassaus van boerenkaas
Saus

Zelf kaassaus maken met boerenkaas; daarmee maak je echt verschil

Reacties 2

  1. Martina Tetenburg says:
    12 maanden geleden

    Ik wil graag deze saus maken, en er wat kerrie bij doen, maar ik heb geen mixer, wat kan ik in in plaats van een mixer gebruiken, dank u wel.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      12 maanden geleden

      Je zou eventueel een blender kunnen gebruiken. Ik denk dat het zonder mixer of blender niet lukt om een gladde saus te krijgen, Martina.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief