• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Pastasaus met champignons en knoflook

Een zachte, romige saus met een lekkere knoflooksmaak

1
Pastasaus met champignons en knoflook

Pastasaus met champignons en knoflook – Champignons en pasta, dat is een geweldige combinatie. Dat wordt maar weer eens bewezen door dit recept voor pastasaus. Een zachte en romige saus, met een lekkere knoflooksmaak en gevuld met gebakken champignons. Een saus die snel en makkelijk te maken is. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Kook er wat pasta bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag.

Welke champignons ga je gebruiken?

Voor dit recept zijn de gewone, witte champignons gebruikt. Die voldoen prima voor dit gerecht. Wil je liever kastanjechampignons gebruiken? Dat kan natuurlijk ook heel goed. Het verschil tussen de witte champignons en hun bruine broertjes is dat de laatste een wat nootachtiger smaak hebben dan de witte. Daarnaast zit er in kastanjechampignons wat minder vocht. Het voordeel daarvan is dat ze wat minder zullen slinken als je ze gaat bakken. Maar nogmaals, kies voor de pastasaus met champignons en knoflook, de soort die jouw voorkeur heeft.

Variëren kan ook!

Wil je eens een variatie maken op de pastasaus met champignons en knoflook? Dat kan heel makkelijk door de champignons in het recept te vervangen door andere paddenstoelen. Neem een mix dat jou aanstaat. In de supermarkt vind je vaak diverse mixen. Of stel zelf een mix samen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen oesterzwammen. Voor een andere manier van variëren kun je de dragon uit het recept vervangen door peterselie of bieslook, of een mengsel van verse tuinkruiden.

Pastasaus met champignons en knoflook voorbereiden

Wil je je maaltijd heel snel op tafel kunnen zetten? Je kunt de saus uit dit recept van tevoren klaarmaken. Bewaar de pastasaus met champignons en knoflook tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem op een laag vuurtje op als je wilt gaan eten. Je hoeft dan verder alleen nog pasta te koken.

Pastasauzen met champignons

Pastasauzen met champignons

Als je zelf iets maakt, eet je beter en lekkerder! Ontdek de pastasauzen met champignons en je gaat de kant-en-klare pastasauzen saai vinden.

Pastasaus met champignons en knoflook

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram champignons
  • 5 teentjes knoflook
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 250 ml tuinkruidenbouillon
  • 400 ml kookroom of slagroom
  • 1 flinke eetlepel verse, gehakte dragon. of 2 theelepels gedroogde
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastasaus met champignons en knoflook:

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Pel de knoflook en rasp de teentjes fijn.

Hak de dragon.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons met de knoflook gaar.

Smelt de boter in een sauspan. Laat hem niet bruin kleuren. Voeg de bloem toe en bak die 3 minuten mee om te garen.

Voeg nu in scheutjes, en al roerend, de bouillon toe. Laat de saus heel even doorkoken. Meng vervolgens de room erdoor.

Roer de champignons door de saus en warm even goed door. Voeg daarna de dragon toe.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de saus met een pasta naar keuze.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.