Pastasaus met champignons en knoflook – Champignons en pasta, dat is een geweldige combinatie. Dat wordt maar weer eens bewezen door dit recept voor pastasaus. Een zachte en romige saus, met een lekkere knoflooksmaak en gevuld met gebakken champignons. Een saus die snel en makkelijk te maken is. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Kook er wat pasta bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag.
Welke champignons ga je gebruiken?
Voor dit recept zijn de gewone, witte champignons gebruikt. Die voldoen prima voor dit gerecht. Wil je liever kastanjechampignons gebruiken? Dat kan natuurlijk ook heel goed. Het verschil tussen de witte champignons en hun bruine broertjes is dat de laatste een wat nootachtiger smaak hebben dan de witte. Daarnaast zit er in kastanjechampignons wat minder vocht. Het voordeel daarvan is dat ze wat minder zullen slinken als je ze gaat bakken. Maar nogmaals, kies voor de pastasaus met champignons en knoflook, de soort die jouw voorkeur heeft.
Variëren kan ook!
Wil je eens een variatie maken op de pastasaus met champignons en knoflook? Dat kan heel makkelijk door de champignons in het recept te vervangen door andere paddenstoelen. Neem een mix dat jou aanstaat. In de supermarkt vind je vaak diverse mixen. Of stel zelf een mix samen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen oesterzwammen. Voor een andere manier van variëren kun je de dragon uit het recept vervangen door peterselie of bieslook, of een mengsel van verse tuinkruiden.
Pastasaus met champignons en knoflook voorbereiden
Wil je je maaltijd heel snel op tafel kunnen zetten? Je kunt de saus uit dit recept van tevoren klaarmaken. Bewaar de pastasaus met champignons en knoflook tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem op een laag vuurtje op als je wilt gaan eten. Je hoeft dan verder alleen nog pasta te koken.
Pastasauzen met champignons
Als je zelf iets maakt, eet je beter en lekkerder! Ontdek de pastasauzen met champignons en je gaat de kant-en-klare pastasauzen saai vinden.
Pastasaus met champignons en knoflook
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram champignons
- 5 teentjes knoflook
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 250 ml tuinkruidenbouillon
- 400 ml kookroom of slagroom
- 1 flinke eetlepel verse, gehakte dragon. of 2 theelepels gedroogde
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastasaus met champignons en knoflook:
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel de knoflook en rasp de teentjes fijn.
Hak de dragon.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons met de knoflook gaar.
Smelt de boter in een sauspan. Laat hem niet bruin kleuren. Voeg de bloem toe en bak die 3 minuten mee om te garen.
Voeg nu in scheutjes, en al roerend, de bouillon toe. Laat de saus heel even doorkoken. Meng vervolgens de room erdoor.
Roer de champignons door de saus en warm even goed door. Voeg daarna de dragon toe.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de saus met een pasta naar keuze.
Tafel lekker !!