Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Pastasaus met champignons en knoflook

Een zachte, romige saus met een lekkere knoflooksmaak

Redactie door Redactie
in Saus
1
Pastasaus met champignons en knoflook

Pastasaus met champignons en knoflook – Champignons en pasta, dat is een geweldige combinatie. Dat wordt maar weer eens bewezen door dit recept voor pastasaus. Een zachte en romige saus, met een lekkere knoflooksmaak en gevuld met gebakken champignons. Een saus die snel en makkelijk te maken is. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Kook er wat pasta bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag.

Welke champignons ga je gebruiken?

Voor dit recept zijn de gewone, witte champignons gebruikt. Die voldoen prima voor dit gerecht. Wil je liever kastanjechampignons gebruiken? Dat kan natuurlijk ook heel goed. Het verschil tussen de witte champignons en hun bruine broertjes is dat de laatste een wat nootachtiger smaak hebben dan de witte. Daarnaast zit er in kastanjechampignons wat minder vocht. Het voordeel daarvan is dat ze wat minder zullen slinken als je ze gaat bakken. Maar nogmaals, kies voor de pastasaus met champignons en knoflook, de soort die jouw voorkeur heeft.

Variëren kan ook!

Wil je eens een variatie maken op de pastasaus met champignons en knoflook? Dat kan heel makkelijk door de champignons in het recept te vervangen door andere paddenstoelen. Neem een mix dat jou aanstaat. In de supermarkt vind je vaak diverse mixen. Of stel zelf een mix samen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen oesterzwammen. Voor een andere manier van variëren kun je de dragon uit het recept vervangen door peterselie of bieslook, of een mengsel van verse tuinkruiden.

Pastasaus met champignons en knoflook voorbereiden

Wil je je maaltijd heel snel op tafel kunnen zetten? Je kunt de saus uit dit recept van tevoren klaarmaken. Bewaar de pastasaus met champignons en knoflook tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem op een laag vuurtje op als je wilt gaan eten. Je hoeft dan verder alleen nog pasta te koken.

Pastasauzen met champignons

Pastasauzen met champignons

Als je zelf iets maakt, eet je beter en lekkerder! Ontdek de pastasauzen met champignons en je gaat de kant-en-klare pastasauzen saai vinden.

Pastasaus met champignons en knoflook

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram champignons
  • 5 teentjes knoflook
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 250 ml tuinkruidenbouillon
  • 400 ml kookroom of slagroom
  • 1 flinke eetlepel verse, gehakte dragon. of 2 theelepels gedroogde
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastasaus met champignons en knoflook:

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Pel de knoflook en rasp de teentjes fijn.

Hak de dragon.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons met de knoflook gaar.

Smelt de boter in een sauspan. Laat hem niet bruin kleuren. Voeg de bloem toe en bak die 3 minuten mee om te garen.

Voeg nu in scheutjes, en al roerend, de bouillon toe. Laat de saus heel even doorkoken. Meng vervolgens de room erdoor.

Roer de champignons door de saus en warm even goed door. Voeg daarna de dragon toe.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de saus met een pasta naar keuze.

Tafel lekker !!

Tags: Groentepastasauzen
DeelPin27TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!