• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Pastasaus met champignons en truffelolie

Serveer eens een origineel pastagerecht

0
Pastasaus met champignons en truffelolie

Pastasaus met champignons en truffelolie – Om een lekkere saus voor je pastagerecht te maken heb je talloze mogelijkheden. En vaak wordt het dan toch het alom bekende recept voor Bolognese saus. Maar zou het niet leuk en lekker zijn om het eens anders te doen? Een witte saus is ook heerlijk bij pasta en wat past er nu beter in die witte saus dan champignons? Nu heb je een witte saus met champignons natuurlijk ook in talloze varianten. En een van die varianten is pastasaus met champignons en truffelolie. Krijg je al trek?

Kies jouw favoriete champignons

Champignonsaus maak je met champignons. Ja, duh… dat had je ongetwijfeld zelf al bedacht. Maar voor welke soort champignons ga je dan? Er zijn tenslotte meerdere soorten van het meest gegeten paddenstoeltje. Voor het recept dat werd gemaakt voor bovenstaande foto zijn witte champignons gebruikt. Die zijn prima geschikt voor de pastasaus met champignons en truffelolie. Houd je meer van kastanjechampignons? Geen probleem, die kun je ook heel goed gebruiken voor dit recept. De smaak van de bruine champignons is wat nootachtiger dan die van de witte. Daarnaast zit er wat minder vocht in de kastanjechampignons. Ze slinken dus een beetje minder tijdens het bakken.

Truffelolie doseren

Je maakt de pastasaus met champignons op smaak met truffelolie. Je ziet in de ingrediëntenlijst van het recept alleen ‘truffelolie’ staan. Begrijpelijk dat je dat wat vaag vindt. Het is echter wat lastig aan te geven hoeveel je moet gebruiken. De smaak van truffel kan al snel te overheersend zijn en dat is niet de bedoeling. En niet elke truffelolie is even sterk van smaak. Begin dus met een heel klein beetje truffelolie. Denk aan een halve theelepel. Dat lijkt weinig, maar proef de saus eerst. Je kunt altijd meer toevoegen, tot de saus zo smaakt als jij dat wilt.

Pastasaus met champignons en truffelolie van tevoren maken

Je kunt dit gerecht makkelijk van tevoren klaarmaken. Laat de saus in dat geval afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast. Je hoeft de saus dan alleen nog maar op te warmen als je pasta hebt gekookt.

Pastasauzen met champignons

Pastasauzen met champignons

Als je zelf iets maakt, eet je beter en lekkerder! Ontdek de pastasauzen met champignons en je gaat de kant-en-klare pastasauzen saai vinden.

Pastasaus met champignons en truffelolie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • truffelolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm of 2 theelepels verse
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastasaus met champignons en truffelolie:

Borstel de champignons schoon. Snijd ze in plakjes, of halve plakjes, naar gelang hoe groot ze zijn.

Snipper de sjalot.

Hak de knoflook fijn.

Verhit wat olie in een koekenpan. Bak hierin de champignons met de sjalot en de knoflook tot ze gaar zijn.

Smelt ondertussen in een andere pan de boter. Laat die niet bruin worden. Voeg in een keer alle bloem toe en laat die in drie minuten gaar bakken. Wel blijven roeren.

Voeg vervolgens in scheutjes de bouillon toe. Blijf roeren tot je een saus zonder klontjes hebt.

Schep het champignonmengsel en de tijm door de saus.

Voeg de room toe.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Voeg vervolgens een klein beetje truffelolie toe. (zie tekst)

Serveer de pastasaus met champignons en truffelolie met een pasta naar keuze.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.