Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Pastasaus met lekker veel verse champignons

Bomvol verse groenten!

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
1
Pastasaus met lekker veel verse champignons

Pastasaus met lekker veel verse champignons – Champignons kun je op heel veel manieren klaarmaken. Samen met pasta vormen die paddenstoeltjes een heerlijke combinatie. En daarmee kun je dus een heerlijk, makkelijk te maken pastagerecht maken. Bomvol groenten, dus je zet ook nog eens een gezonde maaltijd op tafel. Dus duik de keuken in voor een pastasaus met lekker veel verse champignons en zet eens iets anders op tafel. Het recept staat onderaan de pagina.

Vergeet de rode pastasaus!

Bij pasta wordt meestal een rode saus gegeten. Een gewoonte waar sommige mensen niet makkelijk van los kunnen komen. Een witte saus zoals een carbonara of de saus met champignons van het recept dat je hieronder vindt, is echter ook heel lekker om bij de pasta te maken. Het ziet er anders uit, en het smaakt ook anders. Maar zeker zo lekker als die Bolognesesaus. Gebruik dan natuurlijk geen rode groenten zoals paprika of tomaat in die witte saus. Je krijgt dan een saus met een vreemd kleurtje, wat er niet zo smakelijk uitziet.

Pastasaus met lekker veel verse champignons, vol verse groenten

Eén van de issues bij pasta’s is dat die maaltijden vaak niet voldoen aan de juiste hoeveelheid groenten. 250 gram groenten per persoon verwerken in een pastasaus is best een dingetje. De pastasaus met lekker veel verse champignons is een recept waarin genoeg groenten zitten, want je doet er ook nog verse prei en bleekselderij in. Nog meer groenten? Serveer naast de pasta met de pastasaus ook een verse salade. Dan maak je van die pastaschotel heel makkelijk een supergezonde maaltijd.

Een recept zonder vlees?

Eigenlijk zou je vaker een vleesloze maaltijd moeten maken. Het bekende dagje zonder vlees. Je hoeft dan echt niet direct met allerlei vleesvervangers aan de slag. Paddenstoelen kunnen in dit geval heel veel betekenen. Met het makkelijke recept van de pastasaus met lekker veel verse champignons ga je het vlees echt niet missen. De champignons zorgen voor een goede vulling en genoeg voedingsstoffen. Heb je toch het idee dat er vlees in moet? Bak dan wat blokjes kipfilet en voeg die op het laatst aan de saus toe.

Pastasauzen met champignons

Pastasauzen met champignons

Als je zelf iets maakt, eet je beter en lekkerder! Ontdek de pastasauzen met champignons en je gaat de kant-en-klare pastasauzen saai vinden.

Pastasaus met lekker veel verse champignons

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram champignons
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • 250 ml melk
  • 350 – 500 gram pasta naar keuze
  • olie of boter om in te bakken
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een pastasaus met lekker veel verse champignons

Begin met het wassen en snijden van de groenten.

Snijd de champignons doormidden in plakken of in kwarten. Snijd de wortel in kleine stukjes of rasp ze op een grove rasp. De bleekselderij mag in kleine stukjes gesneden en de prei in dunne ringen. De ui mag in grove blokjes.

Maak dan eerst de saus, dit is makkelijker werken.

Smelt de boter en gaar de bloem in de boter. Voeg er de bouillon en de melk aan toe en laat een paar minuten doorkoken.

Zet water voor de pasta op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ondertussen verhit je een beetje olie en smoor hierin de ui, wortel en bleekselderij tot ze bijna gaar zijn. Voeg de champignons toe en bak op een hoog vuur tot die ook gaar zijn. Dit hoog vuur is nodig omdat de champignons anders te veel vocht loslaten. Als de champignons gaar zijn en het vocht verdampt pers je de knoflook uit boven de groente en bakt die nog even kort mee.

Nu mag de saus bij de groente, roer er nu ook de prei door en kook alles even goed door.

Breng op smaak met peper zout en Italiaanse keukenkruiden. Dit kan gemengd zijn, maar ook oregano, tijm, rozemarijn, basilicum of wat je lekker vindt.

Voeg eventueel nog een beetje kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is.

Meng de gekookte pasta door de pastasaus met lekker veel verse champignons en serveer met een paar lekkere krullen Parmezaanse kaas erover geschaafd.

Tafel lekker !!

Tags: Groentepastasauzen
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!