Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden

Het recept voor een pastasaus met lekker veel kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
1
Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden

Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden – pasta, wie houdt er niet van? Het is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd en past in elke keuken, van snel en simpel tot uitgebreid en luxe. Maar wat het echte verschil maakt, is de saus die je erbij serveert. De pastasaus met Maasdammer combineert de romige, licht nootachtige smaak van de kaas met de frisheid van groene kruiden. De saus is geweldig lekker bij de pasta. Serveer hem samen met frisse groene groenten zoals broccoli, courgette maar ook tuinboontjes of erwten. Een frisse salade mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Maasdammer is een perfecte kaas voor in een pastasaus

Als je aan kaassauzen denkt, komen vaak Parmezaanse kaas of Pecorino als eerste in je op. Maar Maasdammer is een geweldige, wat minder voor de hand liggende keuze. Maasdammer is een kaas die perfect smelt en een unieke smaak toevoegt aan pastasauzen. Maasdammer is een Nederlandse kaas die bekend staat om zijn zachte, boterachtige smaak en zijn grote gaten, een beetje zoals Emmentaler. De smaak is mild, met een subtiele zoetheid en een lichte nootachtige ondertoon.

Juist die zachtheid maakt Maasdammer zo geschikt voor een pastasaus. Het geeft een romige textuur zonder te overheersen, waardoor het een uitstekende basis vormt voor de rest van de ingrediënten. De kaas smelt makkelijk en zorgt voor een heerlijk fluweelzachte saus, zonder dat het te zwaar wordt. Perfect voor wie houdt van comfortfood met een iets luxere uitstraling.

Pastasaus met kaas en groene kruiden

Naast de Maasdammer zorgen groene kruiden voor een frisse toets in de saus. In de pastasaus met Maasdammer en groene kruiden gebruik je bieslook, dille en peterselie. Die drie kruiden voegen smaak toe, maar ook kleur en geven de saus een bepaalde frisheid waardoor de saus niet te zwaar wordt.

Smaakvol en veelzijdig

De voordelen van pastasaus met Maasdammer en groene kruiden zijn dat de saus makkelijk te maken en heel veelzijdig is. Het past bij allerlei soorten pasta, van spaghetti tot penne, tagliatelle of zelfs in de lasagne. Wat je ook kiest, de saus past zich moeiteloos aan en zorgt ervoor dat elk pastagerecht bijzonder smaakt.

Je kunt de saus eenvoudig houden, alleen met kaas en kruiden, maar je kunt er ook andere ingrediënten aan toevoegen als je graag experimenteert. Denk aan groenten zoals spinazie, courgette of geroosterde tomaatjes voor extra kleur en smaak. Maar ook stukjes kip of spek kunnen een goede aanvulling zijn als je toch vlees wil gebruiken in je pasta.

Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 ml bouillon
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram Maasdammer
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes dille
  • 10 sprietjes bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastasaus met Maasdammer en groene kruiden:

Rasp de kaas met een grove rasp en snijd de groene kruiden fijn.

Smelt de boter in een steelpan en meng daar de bloem doorheen. Gaar dit even door.

Voeg er in 3 of 4 gedeeltes de bouillon en de kookroom aan toe. Roer steeds goed door tot een gladde saus.

Laat de saus al roeren een minuut doorkoken.

Voeg er de kaas en de groene kruiden aan toe en roer dit er doorheen.

Proef de pastasaus met Maasdammer en groene kruiden en breng verder op smaak met zout en peper.

Serveer de saus met pasta en lekkere verse groenten van het seizoen.

Tafel lekker !!

Tags: Kaaspastasauzen
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!