Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten. Zeker als je een kaasliefhebber bent moet je deze pastasaus zeker een keer proberen. Je maakt hem binnen 10 minuten, met heel weinig ingrediënten. Gebruik een zachte Hollandse geitenkaas, dat is niet alleen lekker, maar ook handig. Er zit geen korst omheen, en je hoeft hem niet te raspen. De kaas is zo zacht dat je hem gewoon laat smelten met de aangebakken knoflook. En dan heb je dus een basis voor een lekkere saus. Wat room en melk erbij om de saus te verdunnen, wat kruiden en natuurlijk de tomaatjes en klaar is je saus!
In dit recept voor pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes worden halfdroge, zongedroogde tomaatjes op olie gebruikt. Het voordeel van halfdroog en op olie gezet is dat die tomaatjes nog heerlijk zacht zijn. En dat eet wel zo lekker. Als je gedroogde tomaten die niet op olie staan zou gebruiken zijn ze wel erg droog en taai. Je vindt zongedroogde tomaatjes op olie vaak in de koeling van de supermarkt, bij de tapas, olijven, et cetera. Je kunt ze ook zelf maken met het recept elders op de website. Dat kost je een beetje tijd en geduld, maar ze maken de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes natuurlijk wel extra lekker!
Pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten
Ingrediënten voor dit recept
- 200 gram zachte Hollandse geitenkaas
- 200 gram halfdroge tomaatjes op olie
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml melk
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel verse dragon of 1 theelepel gedroogde
- peper
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes:
Hak de knoflook fijn.
Verwarm een scheutje olijfolie of olie van de tomaatjes in een diepe koekenpan of hapjespan. Fruit de knoflook aan, maar let er op dat die niet verbrandt.
Smelt de geitenkaas bij de knoflook in de pan.
Voeg de slagroom en de melk toe en roer tot een saus.
Doe de tomaatjes erbij en voeg de dragon toe.
Breng de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is waarschijnlijk niet nodig.
Serveer de saus met een pasta naar keuze.
Tafel lekker !!
