Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten – Saus voor een pastagerecht bestaat er in talloze soorten. Vaak wordt er gekozen voor een saus op basis van tomaten of een witte saus op basis van een roux. Hartstikke lekker, maar het zijn wel sauzen waar je even mee bezig bent. Wil je het eens snel en anders doen? Dan vind je hier het juiste recept. Zeker als je een kaasliefhebber bent zul je de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten waarderen. Het fijne aan die saus is dat hij ook nog eens binnen 10 minuten te maken is. Mét heel weinig ingrediënten.
Hollandse geitenkaas kan heel goed bij de pasta
Bij het maken van een pastasaus op basis van kaas ben je vast geneigd om aan Italiaanse kaas te denken. Met dit recept voor pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten doe je ook dat anders. De saus wordt namelijk gemaakt van zachte, Hollandse geitenkaas. Die is niet alleen lekker, maar ook handig. Er zit geen korst omheen, en je hoeft hem niet te raspen. De kaas is zo zacht dat je hem gewoon laat smelten met de aangebakken knoflook. En dan heb je dus een basis voor een lekkere saus. Wat room en melk erbij om de saus te verdunnen, wat kruiden en natuurlijk de tomaatjes en klaar is je saus!
Zongedroogde tomaatjes
In dit recept voor pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes worden halfdroge, zongedroogde tomaatjes op olie gebruikt. Het voordeel van halfdroog en op olie gezet is dat die tomaatjes nog heerlijk zacht zijn. En dat eet wel zo lekker. Als je gedroogde tomaten die niet op olie staan zou gebruiken zijn ze wel erg droog en taai. Je vindt zongedroogde tomaatjes op olie vaak in de koeling van de supermarkt, bij de tapas, olijven, et cetera. Je kunt ze ook zelf maken met het recept elders op de website. Dat kost je een beetje tijd en geduld, maar ze maken de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes natuurlijk wel extra lekker!
Gedroogde tomaatjes; zo maak je ze zelf
Gebruik je ook regelmatig gedroogde tomaatjes? Dan hebben we de tip hoe je gedroogde tomaatjes zelf kunt maken. Een leuke en lekkere klus.
Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaatjes van tevoren maken
Je kunt de saus van tevoren maken als je dat wilt. De vraag is of dat nodig is. Tenslotte is de saus binnen 10 minuten te maken. En dat is ook de tijd die je ongeveer nodig zult hebben om pasta te koken.
Pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram zachte Hollandse geitenkaas
- 200 gram halfdroge tomaatjes op olie
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml melk
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel verse dragon of 1 theelepel gedroogde
- peper
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes:
Hak de knoflook fijn.
Verwarm een scheutje olijfolie of olie van de tomaatjes in een diepe koekenpan of hapjespan. Fruit de knoflook aan, maar let er op dat die niet verbrandt.
Smelt de geitenkaas bij de knoflook in de pan.
Voeg de slagroom en de melk toe en roer tot een saus.
Doe de tomaatjes erbij en voeg de dragon toe.
Breng de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is waarschijnlijk niet nodig.
Serveer de saus met een pasta naar keuze.
Tafel lekker !!