Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten

Binnen 10 minuten op tafel!

Redactie door Redactie
in Saus
0
Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten – Saus voor een pastagerecht bestaat er in talloze soorten. Vaak wordt er gekozen voor een saus op basis van tomaten of een witte saus op basis van een roux. Hartstikke lekker, maar het zijn wel sauzen waar je even mee bezig bent. Wil je het eens snel en anders doen? Dan vind je hier het juiste recept. Zeker als je een kaasliefhebber bent zul je de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten waarderen. Het fijne aan die saus is dat hij ook nog eens binnen 10 minuten te maken is. Mét heel weinig ingrediënten.

Hollandse geitenkaas kan heel goed bij de pasta

Bij het maken van een pastasaus op basis van kaas ben je vast geneigd om aan Italiaanse kaas te denken. Met dit recept voor pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten doe je ook dat anders. De saus wordt namelijk gemaakt van zachte, Hollandse geitenkaas. Die is niet alleen lekker, maar ook handig. Er zit geen korst omheen, en je hoeft hem niet te raspen. De kaas is zo zacht dat je hem gewoon laat smelten met de aangebakken knoflook. En dan heb je dus een basis voor een lekkere saus. Wat room en melk erbij om de saus te verdunnen, wat kruiden en natuurlijk de tomaatjes en klaar is je saus!

Zongedroogde tomaatjes

In dit recept voor pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes worden halfdroge, zongedroogde tomaatjes op olie gebruikt. Het voordeel van halfdroog en op olie gezet is dat die tomaatjes nog heerlijk zacht zijn. En dat eet wel zo lekker. Als je gedroogde tomaten die niet op olie staan zou gebruiken zijn ze wel erg droog en taai. Je vindt zongedroogde tomaatjes op olie vaak in de koeling van de supermarkt, bij de tapas, olijven, et cetera. Je kunt ze ook zelf maken met het recept elders op de website. Dat kost je een beetje tijd en geduld, maar ze maken de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes natuurlijk wel extra lekker!

gedroogde tomaatjes

Gedroogde tomaatjes; zo maak je ze zelf

Gebruik je ook regelmatig gedroogde tomaatjes? Dan hebben we de tip hoe je gedroogde tomaatjes zelf kunt maken. Een leuke en lekkere klus.

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaatjes van tevoren maken

Je kunt de saus van tevoren maken als je dat wilt. De vraag is of dat nodig is. Tenslotte is de saus binnen 10 minuten te maken. En dat is ook de tijd die je ongeveer nodig zult hebben om pasta te koken.

Pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram zachte Hollandse geitenkaas
  • 200 gram halfdroge tomaatjes op olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse dragon of 1 theelepel gedroogde
  • peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes:

Hak de knoflook fijn.

Verwarm een scheutje olijfolie of olie van de tomaatjes in een diepe koekenpan of hapjespan. Fruit de knoflook aan, maar let er op dat die niet verbrandt.

Smelt de geitenkaas bij de knoflook in de pan.

Voeg de slagroom en de melk toe en roer tot een saus.

Doe de tomaatjes erbij en voeg de dragon toe.

Breng de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is waarschijnlijk niet nodig.

Serveer de saus met een pasta naar keuze.

Tafel lekker !!

Tags: Kaaspastasauzen
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!