• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten, room en dragon

Deze romige saus met geitenkaas en tomaten staat in tien minuten op tafel en past bij elke pasta. De zachte Hollandse geitenkaas en kruidige dragon geven deze saus een heerlijke volle smaak.

0
Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten. Zeker als je een kaasliefhebber bent moet je deze pastasaus zeker een keer proberen. Je maakt hem binnen 10 minuten, met heel weinig ingrediënten. Gebruik een zachte Hollandse geitenkaas, dat is niet alleen lekker, maar ook handig. Er zit geen korst omheen, en je hoeft hem niet te raspen. De kaas is zo zacht dat je hem gewoon laat smelten met de aangebakken knoflook. En dan heb je dus een basis voor een lekkere saus. Wat room en melk erbij om de saus te verdunnen, wat kruiden en natuurlijk de tomaatjes en klaar is je saus!

In dit recept voor pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes worden halfdroge, zongedroogde tomaatjes op olie gebruikt. Het voordeel van halfdroog en op olie gezet is dat die tomaatjes nog heerlijk zacht zijn. En dat eet wel zo lekker. Als je gedroogde tomaten die niet op olie staan zou gebruiken zijn ze wel erg droog en taai. Je vindt zongedroogde tomaatjes op olie vaak in de koeling van de supermarkt, bij de tapas, olijven, et cetera. Je kunt ze ook zelf maken met het recept elders op de website. Dat kost je een beetje tijd en geduld, maar ze maken de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes natuurlijk wel extra lekker!

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Koken

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Geitenkaas

Pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram zachte Hollandse geitenkaas
  • 200 gram halfdroge tomaatjes op olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse dragon of 1 theelepel gedroogde
  • peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes:

Hak de knoflook fijn.

Verwarm een scheutje olijfolie of olie van de tomaatjes in een diepe koekenpan of hapjespan. Fruit de knoflook aan, maar let er op dat die niet verbrandt.

Smelt de geitenkaas bij de knoflook in de pan.

Voeg de slagroom en de melk toe en roer tot een saus.

Doe de tomaatjes erbij en voeg de dragon toe.

Breng de pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaatjes op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is waarschijnlijk niet nodig.

Serveer de saus met een pasta naar keuze.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Verse vijgen met geitenkaas

    Verse vijgen met geitenkaas – Een heerlijk voorgerecht in 10 minuten

  • maaltijdsalade met geitenkaas

    Maaltijdsalade met geitenkaas, spek en frambozen

  • Salade van rode bietjes

    Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

  • Hummus van bietjes met geitenkaas

    Hummus van bietjes met geitenkaas – in 10 minuten klaar

  • Salade van parelcouscous

    Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen – snel en smaakvol

  • verse abrikozen met geitenkaas en spek

    Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

  • broodje met geitenkaas en groenten

    Broodje met geitenkaas en groenten: makkelijk en lekker

  • Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas

    Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • traybake met aardappel en paprika

    Traybake met aardappel en paprika – eenpansgerecht vol smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.