Ravigottesaus uit een bakje van de viskraam? Lekker hoor, maar zelfgemaakt is het nog net even beter. In een kwartiertje zet je deze saus op tafel, met verse bieslook, augurkjes en kappertjes. De combinatie van romige mayonaise en frisse crème fraîche maakt ’m zacht, terwijl mosterd en dragon zorgen voor wat pit. Snipperen, hakken, mengen – meer is het niet. Gebruik een vork als de crème fraîche lastig mengt, dat werkt beter dan een lepel.
Deze saus is perfect bij kibbeling of een lekkerbekje, maar ook bij zelfgemaakte fish & chips. En het fijne: je weet precies wat erin zit. Geen onnodige toevoegingen, gewoon puur en vers.
Over de naam valt trouwens te twisten. In Frankrijk is een ravigote officieel een kruidige vinaigrette, zonder mayo. Wat wij ravigottesaus noemen, lijkt meer op een remoulade – en komt qua smaak weer dicht in de buurt van tartaarsaus (maar dan zonder ei). Ach, noem het zoals je wil. Als het maar smaakt.
Serveer de saus koud, in een simpel bakje of glazen potje. Lekker makkelijk om aan tafel door te geven.
Fish and chips zelf maken met kabeljauw en echte aardappels
Er is niets lekkerder dan het knapperige jasje van de kabeljauw en de perfect gebakken dikke frieten van jouw zelfgemaakte fish and chips.
Ravigottesaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 à 3 flinke eetlepels mayonaise
- 1 flinke eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 à 4 (zoet)zure augurkjes
- 1 flinke theelepel mosterd
- +/- 20 sprietjes bieslook
- 1 theelepel fijngehakte peterselie
- ½ à 1 sjalotje
- 1 theelepel (gedroogde) fijngehakte dragon
- 1 theelepel suiker
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ravigottesaus:
Was de bieslook en knip de sprietjes heel fijn, tot ringetjes van +/- 1 mm breed.
Hak de kappertjes, de peterselie en augurkjes ook heel fijn.
Snipper het sjalotje heel fijn.
Als je verse dragon gebruikt, hak de blaadjes dan heel fijn.
Doe alle ingrediënten in een grote kom. Meng vervolgens alles heel goed door elkaar. Als de crème fraîche klontjes blijft houden, gebruik dan even een vork om te roeren.
Zet de saus tot gebruik koud in de koelkast.
Serveer de ravigottesaus bij fish & chips, een lekkerbekje of kibbeling.
Tafel lekker !!
Eén keer zelf gemaakt betekent nooit meer in de winkel kopen!😋😋
5 van 5 sterren!
Precies
Lekker recept.
Thx Coba
Deze ravigottesaus is super. Lekkerste ooit! Koop hem nooit meer. Heerlijk.
En wij worden super gelukkig als we weer iemand overtuigd hebben dat zelf maken lekkerder is ?
????
Ja precies…. iedereen blij ?
Ravigotesaus NIET ravigottesaus…
Volgens ons is beide mogelijk M.
Vroeg opgestaan slimbo