Ravigottesaus zelf maken – Ravigottesaus is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Dit recept overtreft qua smaak de ravigottesaus die je bij de visboer krijgt of koopt voor bij de kibbeling of lekkerbekjes. Het voordeel van het zelf maken van een saus is dat je precies weet wat er in gaat en dat er geen onnodige toevoegingen in zitten.
Ravigottesaus, tartaarsaus of remouladesaus?
In de foodwereld is er wat verwarring over wat ravigottesaus nu precies moet zijn. Want officieel is de saus die in Nederland als ravigottesaus wordt verkocht, helemaal geen ravigote (zoals hij in het Frans heet), maar meer een soort remouladesaus. Beide sauzen zijn wel traditioneel Frans. Een sauce ravigote (en dus niet met twee t’s) is geen saus op basis van mayonaise en crème fraîche, maar vinaigrette waaraan fijngesneden ui en tuinkruiden zijn toegevoegd. Er bestaat ook een warme variant van de ravigote. De sauce remoulade is een saus die qua ingrediënten dan wel weer verdacht veel lijkt op ‘onze’ Hollandse ravigottesaus. En dan is er nog een derde saus die deel uitmaakt van de verwarring en dat is tartaarsaus. Wat die tartaarsaus weer anders maakt, is dat daar hard gekookt ei aan toegevoegd is.
Het maakt verder ook niet zoveel uit hoe je het noemt: de saus uit het recept is gewoon heerlijk bij vis in het algemeen en vooral bij een lekkerbekje, kibbeling of fish & chips.
Zin gekregen om er zelf kibbeling of fish & chips bij te maken?
Je hebt nu ongetwijfeld zin gekregen in iets lekkers om die ravigottesaus bij te serveren. Dat maak je dan natuurlijk ook zelf. Je vindt op de website ook een heerlijk recept voor fish & chips. Dit is vergelijkbaar met kibbeling. Snijd voor kibbeling gewoon de vis in wat kleinere stukken en houdt verder het recept aan. Klik hier voor het fish & chips recept.
Ravigottesaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 à 3 flinke eetlepels mayonaise
- 1 flinke eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 à 4 (zoet)zure augurkjes
- 1 flinke theelepel mosterd
- +/- 20 sprietjes bieslook
- 1 theelepel fijngehakte peterselie
- ½ à 1 sjalotje
- 1 theelepel (gedroogde) fijngehakte dragon
- 1 theelepel suiker
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ravigottesaus:
Was de bieslook en knip de sprietjes heel fijn, tot ringetjes van +/- 1 mm breed.
Hak de kappertjes, de peterselie en augurkjes ook heel fijn.
Snipper het sjalotje heel fijn.
Als je verse dragon gebruikt, hak de blaadjes dan heel fijn.
Doe alle ingrediënten in een grote kom. Meng vervolgens alles heel goed door elkaar. Als de crème fraîche klontjes blijft houden, gebruik dan even een vork om te roeren.
Zet de saus tot gebruik koud in de koelkast.
Serveer de ravigottesaus bij fish & chips, een lekkerbekje of kibbeling.
Tafel lekker !!
Lekker recept.
Thx Coba
Deze ravigottesaus is super. Lekkerste ooit! Koop hem nooit meer. Heerlijk.
En wij worden super gelukkig als we weer iemand overtuigd hebben dat zelf maken lekkerder is ?
????
Ja precies…. iedereen blij ?
Ravigotesaus NIET ravigottesaus…
Volgens ons is beide mogelijk M.
Vroeg opgestaan slimbo