Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

Het recept voor een heerlijke luxe pastasaus zonder veel moeite

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
1
Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten. Een romige pastasaus kan zo lekker zijn. Die rijke, fluweelzachte saus die zich perfect mengt met de pasta waardoor je er bij elke hap van geniet. Een saus die een heerlijke variatie op de klassieke tomatensaus is, met een rijke, romige textuur zonder dat het te zwaar wordt. De pastasaus van mascarpone is een perfecte combinatie van comfortfood en verfijnde smaken, en voegt een vleugje luxe toe aan je dagelijkse pasta. En als er één gerecht is dat altijd een hit is, dan is het wel pasta. Het is simpel, snel en kan op eindeloos veel manieren worden gecombineerd.

Mascarpone kun je ook gebruiken in hartige gerechten

Mascarpone is een zachte, romige Italiaanse kaas die vaak wordt gebruikt in desserts zoals tiramisu. Iets minder bekend is de verwerking in warme gerechten. In plaats van zware room of boter toe te voegen aan en pastasaus, kun je ook mascarpone toevoegen. Mascarpone geeft de saus een heerlijke zachte textuur en een lichtzoete smaak. Het smelt samen met de andere ingrediënten en zorgt voor een volle, rijke pastasaus van mascarpone die toch niet al te zwaar is.

Het mooie aan een pastasaus van mascarpone is dat het niet alleen rijk en romig is, maar ook subtiel. Het overheerst niet, maar geeft een perfecte balans waarbij de natuurlijke smaak van de tomaten wordt versterkt.

Verse tomaten voor de lekkerste saus

Terwijl mascarpone zorgt voor de romigheid, brengen verse tomaten de nodige frisheid in de pastasaus. Tomaten zijn een echte klassieker in de Italiaanse keuken. Hun lichte, frisse smaak vormt een perfect contrast met de rijke mascarpone. Voor een echt lekkere saus moeten de tomaten goed rijp zijn.

Het mooie aan verse tomaten in een pastasaus is dat ze een soort natuurlijke zoetheid hebben. Die zoetheid, in combinatie met de mascarpone, geeft het perfecte evenwicht tussen fris en romig. Wil je die lekkere frisse tomatensmaak in de pastasaus houden? Meng dan een gedeelte van de tomaten er op het laatst rauw doorheen.

Luxe pastasaus van mascarpone

De luxe romige pastasaus van mascarpone is een geweldige saus. De saus voelt luxe aan zonder dat het moeilijk of tijdrovend is om te maken. Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe iets wat zo luxe smaakt, in korte tijd op tafel kan staan. Met een paar simpele ingrediënten en minimale inspanning kan een gerecht op tafel staan dat net zo goed in een Italiaans restaurant geserveerd had kunnen worden.

Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram verse tomaten
  • 150 gram mascarpone
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 150 ml groentebouillon
  • 3 takjes verse basilicum
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten:

Snijd de ui ragfijn en smoor die op een zacht vuurtje in de olie tot ze zacht worden.

Snijd intussen 2 tomaten in mooie kleine stukjes en snijd de rest grof.

Snijd de knoflook fijn en doe die samen met de kruiden en een beetje zout en peper bij de uien. Bak even kort door en voeg ook de tomatenpuree toe. Bak die ook even kort mee om te ontzuren.

Voeg er nu de bouillon en de grof gesneden tomaten aan toe en kook de saus in een pan zonder deksel tot de tomaten zacht en gaar zijn.

Zet een staafmixer in de saus en proef de saus. Breng eventueel verder op smaak.

Voeg de mascarpone toe en mix die er doorheen met de staafmixer. Snijd de basilicumblaadjes fijn en doe die samen met de blokjes tomaat in de saus.

Warm de romige pastasaus van mascarpone nog vlak voor serveren nog even door.

Erg lekker met spaghetti of lintpasta met een beetje grove zwarte peper erover.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Klassieke eiersaus
Saus

Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

Ravigottesaus zelf maken
Saus

Zelf ravigottesaus maken: veel lekkerder dan uit een bakje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!