Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten. Een romige pastasaus kan zo lekker zijn. Die rijke, fluweelzachte saus die zich perfect mengt met de pasta waardoor je er bij elke hap van geniet. Een saus die een heerlijke variatie op de klassieke tomatensaus is, met een rijke, romige textuur zonder dat het te zwaar wordt. De pastasaus van mascarpone is een perfecte combinatie van comfortfood en verfijnde smaken, en voegt een vleugje luxe toe aan je dagelijkse pasta. En als er één gerecht is dat altijd een hit is, dan is het wel pasta. Het is simpel, snel en kan op eindeloos veel manieren worden gecombineerd.
Mascarpone kun je ook gebruiken in hartige gerechten
Mascarpone is een zachte, romige Italiaanse kaas die vaak wordt gebruikt in desserts zoals tiramisu. Iets minder bekend is de verwerking in warme gerechten. In plaats van zware room of boter toe te voegen aan en pastasaus, kun je ook mascarpone toevoegen. Mascarpone geeft de saus een heerlijke zachte textuur en een lichtzoete smaak. Het smelt samen met de andere ingrediënten en zorgt voor een volle, rijke pastasaus van mascarpone die toch niet al te zwaar is.
Het mooie aan een pastasaus van mascarpone is dat het niet alleen rijk en romig is, maar ook subtiel. Het overheerst niet, maar geeft een perfecte balans waarbij de natuurlijke smaak van de tomaten wordt versterkt.
Verse tomaten voor de lekkerste saus
Terwijl mascarpone zorgt voor de romigheid, brengen verse tomaten de nodige frisheid in de pastasaus. Tomaten zijn een echte klassieker in de Italiaanse keuken. Hun lichte, frisse smaak vormt een perfect contrast met de rijke mascarpone. Voor een echt lekkere saus moeten de tomaten goed rijp zijn.
Het mooie aan verse tomaten in een pastasaus is dat ze een soort natuurlijke zoetheid hebben. Die zoetheid, in combinatie met de mascarpone, geeft het perfecte evenwicht tussen fris en romig. Wil je die lekkere frisse tomatensmaak in de pastasaus houden? Meng dan een gedeelte van de tomaten er op het laatst rauw doorheen.
Luxe pastasaus van mascarpone
De luxe romige pastasaus van mascarpone is een geweldige saus. De saus voelt luxe aan zonder dat het moeilijk of tijdrovend is om te maken. Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe iets wat zo luxe smaakt, in korte tijd op tafel kan staan. Met een paar simpele ingrediënten en minimale inspanning kan een gerecht op tafel staan dat net zo goed in een Italiaans restaurant geserveerd had kunnen worden.
Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse tomaten
- 150 gram mascarpone
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 150 ml groentebouillon
- 3 takjes verse basilicum
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten:
Snijd de ui ragfijn en smoor die op een zacht vuurtje in de olie tot ze zacht worden.
Snijd intussen 2 tomaten in mooie kleine stukjes en snijd de rest grof.
Snijd de knoflook fijn en doe die samen met de kruiden en een beetje zout en peper bij de uien. Bak even kort door en voeg ook de tomatenpuree toe. Bak die ook even kort mee om te ontzuren.
Voeg er nu de bouillon en de grof gesneden tomaten aan toe en kook de saus in een pan zonder deksel tot de tomaten zacht en gaar zijn.
Zet een staafmixer in de saus en proef de saus. Breng eventueel verder op smaak.
Voeg de mascarpone toe en mix die er doorheen met de staafmixer. Snijd de basilicumblaadjes fijn en doe die samen met de blokjes tomaat in de saus.
Warm de romige pastasaus van mascarpone nog vlak voor serveren nog even door.
Erg lekker met spaghetti of lintpasta met een beetje grove zwarte peper erover.
Tafel lekker !!