Salsa van peer en avocado – Met fruit op de Tex-mex toer? Dat kan! Maak eens een verse salsa. Een salsa is een, vaak pittige, saus uit de Latijns-Amerikaanse keuken, meestal gemaakt met rauwe ingrediënten. Salsa is lekker als dip of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd. Maar ook bij een stukje vlees is het een heerlijk bijgerecht. Of je serveert het natuurlijk gewoon met een flinke zak tortillachips. Hieronder vind je het recept voor een salsa van peer en avocado. Dat klinkt heel exotisch, maar je maakt hem gewoon met Hollandse handperen. Tex-mex met een lokaal tintje dus!
Salsa als gezonde dip
Tortilla chips worden vaak met een romige, pittige guacamole of een vurige tomatensalsa gegeten. De salsa van peer en avocado is een variatie hierop. De saus is lekker romig en heeft het frisse van peer. Door toevoeging van de limoen en de chili aan het recept wordt het gerechtje verrassend pittig. Zeker weten dat dat schaaltje zo leeg is. Je kunt natuurlijk gewoon een dubbel recept maken. Dan weet je zeker dat je genoeg hebt.
Een salsa is een saus, meestal gemaakt met rauwe ingrediënten
Salsa van peer en avocado is ook lekker in een tortilla of taco
Ben je liefhebber van de Mexicaanse keuken en houd je van tortilla of taco met bijvoorbeeld een pittige gehakt vulling, dan is de salsa een welkome aanvulling. Hij past bij verschillende smaken en brengt een pittig gerecht nog meer tot leven. Maar het recept van de salsa is veelzijdiger dan om alleen als bijgerecht bij een Tex-mex gerecht of als snacksaus te dienen. De salsa van peer en avocado kun je door zijn veelzijdigheid dan ook prima bij een BBQ of gourmet serveren. De frisse smaken zijn een welkome afwisseling tussen de vaak op mayonaise gebaseerde saus. Door dat het recept van de salsa geen mayonaise zit en de saus gebaseerd is op vers fruit is het ook nog eens een gezonde keuze.
Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Peren bij de borrel; met deze hapjes scoor je altijd
Als je een kaasje bij de borrel serveert, serveer dan ook peren bij de borrel. Dit is echt een geweldige combinatie voor op jouw hapjestafel.
Salsa van peer en avocado
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 peer
- 1 avocado
- 3 takjes koriander
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- een snufje chilivlokken naar smaak
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salsa van peer en avocado:
Doe het limoensap, de olijfolie en de chilisaus in een kommetje en meng dit met zout, peper en een flinke snuf chilivlokken.
Schil de peer en snijd hem in blokjes, doe hem direct in de marinade en meng goed door. Doe dit ook met de avocado.
Snijd de koriander fijn en meng alles door elkaar.
Proef of alles goed op smaak is.
Serveer de salsa van peer en avocado liefst op kamertemperatuur voor de beste smaak. Bewaar de salsa koud en niet langer dan 24 uur omdat de avocado anders verkleurt.
Tafel lekker !!