• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Tomatensaus met worst; Heerlijke Pastasaus of brooddip

Redactie door Redactie
in Saus
0
tomatensaus met worst 1

Tomatensaus met worst; Heerlijke Pastasaus of brooddip

Deze saus werd uit nood geboren: worstjes die op moesten, niet zoveel in huis en geen zin om een broodje worst te eten. De Noord-Afrikaanse smaakmakers maken deze saus een beetje pittig, terwijl de worst voor bite zorgt. Heerlijk met pasta, rijst, couscous of een ander graan, of om zo met (pita)brood uit een kommetje te lepelen.

Met pasta of een graan en een frisse salade is deze hoeveelheid genoeg voor een lunch voor twee personen, met alleen wat brood is dit een heerlijk maaltje voor één persoon met stevige trek.

Tomatensaus met worst

  • 1 teen knoflook
  • 150 gram goede kwaliteit worstjes (liefst van de scharrelslager), ik gebruikte kruidenchipolata’s
  • 1 blik tomaten
  • 1/4 theelepel pimentón de la vera
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel harissa
  • zout naar smaak

Pel de knoflook en snijd hem in stukjes. Giet de bliktomaten in een zeef en laat uitlekken. Het vocht kun je opvangen en gebruiken voor een dunnere saus of bijvoorbeeld soep. Als je hele tomaten gebruikt, zet dan héél even de staafmixer erin. Als je stukjes tomaat gebruikt, zijn die fijn genoeg, de saus moet wel structuur hebben. Snijd de worstjes in stukjes: ik maak stukjes van 1-2 cm breed, maar dat hangt natuurlijk ook af van de dikte van je worstjes.

Verhit een wok, hapjespan of andere geschikte pan op middelhoog vuur. Doe daarin een scheut olie en fruit de knoflook gedurende 1 minuut. Doe dit niet te heet, dan wordt de knoflook bitter! Doe dan de stukjes worst in de pan en bak die rondom bruin. Voeg dan de tomaten, de pimentón, de komijn en harissa toe. Laat gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef dan, breng zo nodig op smaak met zout en/of de andere smaakmakers en laat nog 5 minuten sudderen.

Deze saus kun je prima invriezen, of van tevoren maken. Zoals zoveel sauzen en stoofgerechten wordt hij daar alleen maar lekkerder van.

DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kerrie hollandaise saus
Saus

Kerrie hollandaise saus

Hummus met spinazie en artisjok
Saus

Hummus met spinazie en artisjok

pruimenjam maken
Jam en chutney

Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

pittige tomatensaus van verse tomaten (6)
Saus

Pittige tomatensaus van verse tomaten

Knoflooksaus zelf maken
Saus

Knoflooksaus zelf maken met zure room

Kwarkdip met paprika en verse kruiden
Saus

Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!