• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

Maak in een paar minuten een potje romige saus met truffelolie voor friet, broodjes of borrelhapjes.

0
truffelmayonaise

Truffelmayonaise maak je verrassend makkelijk zelf. Je hebt geen verse truffels nodig, alleen een goed ei, wat mosterd en een lekkere truffelolie. Meng die met zonnebloemolie voor een zachte balans. De truffelolie zorgt voor die kenmerkende geur en smaak, zonder dat het te zwaar wordt. Let goed op wat je koopt, want sommige truffeloliën overheersen. De olie van Oilba, bijvoorbeeld, is gemaakt van Albanese olijven en geeft een milde truffeltoon. Met een staafmixer is het klusje binnen tien minuten geklaard. Het resultaat: een potje verse truffelmayonaise dat je dagenlang koel kunt bewaren.

Halverwege het proces bepaal je zelf de dikte van je truffelmayonaise. Meer olie maakt hem steviger, iets minder olie of een druppel water zorgt juist voor een dunnere saus. De staafmixer doet het werk: hou hem onderin de kom, zet hem aan en beweeg langzaam omhoog. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout of peper. In een goed afsluitbaar potje blijft de mayonaise ongeveer een week goed in de koelkast. Serveer hem bij friet, een broodje hamburger of als dip bij de borrel. Zelfgemaakt smaakt altijd beter — en met dit recept is dat ook nog eens snel geregeld.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Blender

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Eieren

Truffelmayonaise

Porties: 1 potje vol
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ei
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 eetlepel Worcestershire saus
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 100 ml truffelolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je truffelmayonaise:

Het ei, de azijn, mosterd, een snufje zout en peper en Worcestershiresauce gaan op de bodem van de kom.

Giet hier nu de zonnebloemolie en de truffelolie op. Nu pak je de staafmixer en zet die op de bodem van de kom.

Zet de mixer aan en haal die langzaam naar boven en ga hiermee een beetje op en neer. Let op dat je hem niet draaiend uit de mayonaise haalt, anders heb je de hele keuken vol hangen.

Zet de staafmixer uit en proef. Meer zout of peper misschien? Voeg het dan toe. Mag de truffelmayonaise dikker? Voeg extra olie toe. Wil je een meer uitgesproken truffelsmaak? Voeg extra truffelolie toe. Is de truffelmayonaise te dik? Voeg wat water toe.

Mix nog een keer goed door en doe de truffelmayonaise gekoeld in een afsluitbaar glazen potje.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Pannenkoek met gist naar oma’s recept

    Pannenkoek met gist naar oma’s recept

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

  • Gebakken kwarktaart

    Deze gebakken kwarktaart is een Duitse lekkernij die je echt een keer moet proberen

  • groente muffin

    Makkelijke groente muffins; verbluffend lekker!

  • Karnemelkcake met een fris laagje limoen

    Karnemelkcake met een fris laagje limoen; een verrassend frisse traktatie

  • Slagroomijs zelf maken

    Thuis slagroomijs zelf maken met of zonder ijsmachine

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.