• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Saus

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

0
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote – Tutti frutti is een samenstelling van gedroogd fruit zoals gedroogde appels, gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen en rozijnen.

Als je gedroogd fruit, oftewel tutti frutti, gaat wellen en pocheren tot een saus noem je dat een compote. Deze tutti frutti compote kan je serveren als garnituur of saus bij een hoofdgerecht (bijvoorbeeld kip of kalkoen), als bijgerecht (net als appelmoes of stoofperen) of bij een dessert (bijvoorbeeld bij griesmeelpudding of flensjes).

Door het fruit te wellen en te pocheren krijg je heerlijk zachte tutti frutti. In onderstaand recept zijn twee verschillende bereidingswijzen uitgeschreven, die alleen aan het einde iets van elkaar afwijken. Bereidingswijze 1 is de klassieke methode waarbij het kookvocht wordt gebonden met aardappelzetmeel (gebruik nooit maïzena want dan wordt de saus troebel.) Deze variant is erg lekker bij desserts en als bijgerecht. Bij bereidingswijze 2 voor tutti frutti compote wordt deze aan het einde gepureerd met een staafmixer. Deze variant is erg lekker als saus bij hartige gerechten zoals kip, kalkoen of eend.

Tutti Frutti Compote

Porties: Een schaaltje vol
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 375 gram tutti frutti
  • kaneelstokje
  • vanillestokje
  • 1 kruidnagel
  • 3 cm geschilde gember in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • Optioneel: 2 eetlepels port of likeur
  • 600 ml water

Bereidingswijze van dit recept

Tutti Frutti Compote Bereidingswijze 1:

Laat de tutti frutti 1 nacht weken in water.
Halveer het vanillestokje en schraap het vanillemerg met een mespunt eruit en doe in een pannetje met de 500 ml water.
Breng het water samen met het gehalveerde vanillestokjes, het vanillemerg, het kaneelstokje, de suiker en de gember aan de kook.
Voeg de geweekte tutti frutti toe en laat heel zachtjes 30 minuten doorkoken.
Schep de tutti frutti uit het vocht en bind het vocht af met het met koud water aangeroerde aardappelzetmeel, zodat er een saus ontstaat.
Voor een extra lekkere smaak kan er wat port of likeur aan de tutti frutti compote worden toegevoegd.
Giet het vocht door een zeef weer over de tutti frutti heen en serveer de tutti frutti compote.

Tutti Frutti Compote Bereidingswijze 2:

Laat de tutti frutti 1 nacht weken in water.
Halveer het vanillestokje en schraap het vanillemerg met een mespunt eruit en doe in een pannetje met de 500 ml water.
Breng het water samen met het gehalveerde vanillestokjes, het vanillemerg, het kaneelstokje, de suiker en de gember aan de kook.
Voeg de geweekte tutti frutti toe en laat heel zachtjes 30 minuten doorkoken.
Haal het pannetje van het vuur. Verwijder de vanillestokjes, het kaneelstokje en de gember plakjes.
Schep ook 1/3 van de tutti frutti uit het vocht.
Pureer de rest van de tutti frutti met een staafmixer tot een gladde saus.
Voor een extra lekkere smaak kan er wat port of likeur aan de tutti frutti compote worden toegevoegd.
Voeg de uitgeschepte tutti frutti ook weer toe en serveer de tutti frutti compote.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.